SOLIDWORKS PDM Standard’ı Professional’a Yükseltmek için 3 Neden

 

Hızlı ilerleyen projeler ve karmaşık tasarımlarla veri yönetimi her ortamda son derece önemlidir.  Bir veri yönetimi çözümünün temel amacı, tasarımcıların tasarım yapmaya devam etmesini sağlamak ve veri yönetimi sisteminin değerleri güncelleme, dosya geçmişini izleme ve revizyon yönetimi gibi sıkıcı görevleri yerine getirmesine izin vermektir.  SOLIDWORKS PDM Standard, verileri yönetmek için harika bir araçtır ancak PDM Professional bunu geliştirebilir ve sıkıcı görevlerde kaybedilen zamanın azaltılmasına yardımcı olabilir.

Soru asla şu değildir: “SOLIDWORKS Ürün Veri Yönetimi çözümünü kullanmalı mıyım?” Ancak:

“Hangi SOLIDWORKS Ürün Veri Yönetimi çözümü şirketim için en iyi seçimdir?”

 

SOLIDWORKS PDM Standard’ tan PDM Professional’a yükseltme yapmanın birçok nedeni vardır. Ancak bu makalede bunu ilk üçe kadar daralttım:

Profesyonel Avantaj #1: İş Akışları

 

Bir SOLIDWORKS PDM Standard kasası, içinde 10 durum bulunan 1 İş Akışı ile sınırlıdır. SOLIDWORKS PDM Professional ile iş akışlarında herhangi bir sınırlama yoktur… işimizin gerektirdiği kadar çok sayıda durum içeren çok sayıda iş akışına sahip olabiliriz.  SOLIDWORKS PDM Professional, tüm mühendislik ihtiyaçlarımıza uygun, iş büyüdükçe büyüyebilecek bir iş akışı ve süreç yapısı oluşturmamıza olanak tanır.

 

Yeni bir SOLIDWORKS PDM Professional Kasa uygularken mühendislik sürecinin temel sürecini dahil etmek için her zaman en az üç iş akışı oluştururum:

 

CAD Dosyaları – Revizyonların uygulandığı ve artırıldığı tüm CAD dosyalarının geçiş yaptığı iş akışı.

 

Doküman – Doküman belgelerinin geçiş yaptığı ve bir Doküman sürecinin şu anda hangi aşamada olduğunu takip ettiği Mühendislik Değişiklik Emri iş akışı.

 

Kütüphane – Revizyon dışı yönetilen tüm dosyalar.

 

Tüm dosyalar, kullanıcının herhangi bir girişi olmadan uygun iş akışına katılır; bu da işleri basitleştirir ve kullanıcıdan minimum düzeyde giriş gerektirir.  Yukarıdaki süreçlerin tümünü tek bir iş akışına ve 10 duruma dahil etmek zorlu bir iştir ve sonuçta kullanıcılardan her bir dosya için daha fazla yönetim ve sıralama yapılmasıyla sonuçlanır.

 

SOLIDWORKS PDM Professional ayrıca bize farklı geçiş türleri seçeneği de sunuyor; Normal, Otomatik veya Paralel.  Otomatik geçişler, kullanıcılardan herhangi bir girdi olmadan dosyaların iş akışı boyunca otomatik olarak geçişini sağlayan kurallar oluşturmamıza olanak tanır ve paralel geçişler, birden fazla kullanıcının geçişi tamamlanmadan önce onaylaması gereken kuralları tanımlama yeteneği sağlar.  Bir mühendislik projesinin tüm döngüsündeki tüm faydalı araçlar.

 

Profesyonel Avantaj #2: Şablonlar

 

SOLIDWORKS PDM’ i Yönetme derslerimden birine katılma fırsatınız olursa, SOLIDWORKS PDM Professional’daki şablonlar hakkında övgülerimi duyacaksınız.  Bir kasa kullanıcısı olarak, belirli bir dosyayı ararken klasörler arasında çok fazla gezinmeyi sinir bozucu bulurdum.  Tecrübelerime göre her kullanıcının bir projenin mantıksal klasör yapısı hakkında farklı bir fikri vardır.  Kullanıcılar, klasör şablonlarını uygulayarak iki tıklamayla tutarlı bir proje klasörü ve alt klasör yapısı oluşturma olanağına sahip olurlar.

SOLIDWORKS PDM PROFESSİONAL PROJE ŞABLONU

 

SOLIDWORKS PDM PROFESSİONAL PROJE ŞABLONU

Hatta şablon kartlarını kullanarak klasör şablonlarını daha da özelleştirebiliriz ve bir proje numarasının otomatik olarak atanmasını ve Müşteri, Proje Adı, Proje Numarası gibi bilgilerin tüm alt klasör veri kartlarına, oradan da kullanıcıların özel özellikleri otomatik olarak güncelleyecek dosyalara aktarılmasını sağlayabiliriz. Bir proje için çizim başlık bloğuna vb. sürekli olarak tutarlı değerler girmeniz gerekmez.

Profesyonel Avantaj #3: SQL Standard ve SQL Express

SOLIDWORKS PDM Standard, SQL Express’te yerleşiktir; SQL Server’ın Standard Edition sürümü ise PDM Professional’da bulunur.  SQL Express’te, SQL Standard’ta bulunmayan bazı önemli sınırlamalar vardır:

  • 1 GB RAM sınırı
  • 10 GB veri tabanı sınırı

10 GB veri tabanı sınırı sorun değil ancak 1 GB RAM sınırı daha çok kısıtlamadır.  SOLIDWORKS PDM ‘deki her şey veri tabanından geçer; bu nedenle RAM’ in sınırlandırılması, daha fazla kullanıcı bağlandıkça performansı olumsuz yönde etkileyebilir.

SOLIDWORKS PDM STANDARD/SQLEXPRESS

 

SOLIDWORKS PDM PROFESSİONAL/SQLSTANDARD

 

SQL Standard ayrıca bize, veri tabanının yedeklemelerini planlayabilen ve otomatik olarak alabilen, parçalanmayı azaltmak ve performansı artırmak için tabloları yeniden oluşturabilen ve yeniden düzenleyebilen bakım planları oluşturma yeteneği de sağlar.  Tüm bu görevlerin isteğe bağlı olarak SQL Express’ te manuel olarak tamamlanması gerekir.

 

Bonus Nedeni… Çoğaltma

Tamam, 3 nedenimin üzerinden geçerken burada biraz hile yapıyorum, ancak bu herkes için geçerli değil ama yine de önemli bir özellik.  Birden fazla ofisiniz varsa Çoğaltma, WAN üzerinden iletişimi sınırladığınız için verileri paylaşmak ve performansı yüksek tutmak için harika bir araçtır.  Çoğaltılmış bir ortamda kullanıcılar merkezi bir veri tabanı kullanır ancak fiziksel dosyalar LAN üzerinden en yakın arşiv sunucusundan alınır ve performans artar ve WAN üzerinden iletilen veriler veri tabanından gelen küçük bilgi paketleriyle sınırlandırılır.

 

SOLIDWORKS PDM Professional hakkında daha fazla bilgi edinin

Özellikler ve avantajlar hakkında bilgi edinmek veya yaklaşan bir seminere veya web seminerine katılmak ve sorularınızın yanıtlarını almak için SOLIDWORKS PDM Professional ürün sayfamızı ziyaret edin.

 

Leave a Reply