SOLIDWORKS MANAGE Çalışma Günlerini ve Saatlerini Tanımlama

Bir SOLIDWORKS Manage Yöneticisi , bir proje aşamasını tamamlamak için mevcut toplam süreyi belirlemeye yardımcı olmak amacıyla  şirketin varsayılan çalışma günlerini ve saatlerini tanımlayabilir. Kullanıcı daha sonra bu saatleri müsaitlik durumuna göre hassaslaştırabilir. Bu şekilde bir proje için toplam kullanılabilir saat miktarı belirlenebilir. Proje oluştururken kullanıcı ataması yapacağımız için bu çalışma saatlerini gerçek çalışma saatlerine entegre etmek en doğrusu olacaktır. Bu dokümanda, öncelikle çalışma günleri ve saatlerinin tanımlanması sürecine ilişkin genel bir bakış sunulacak, ardından bu ayarların Solidworks Manage programında nasıl yapılacağı detaylı bir şekilde anlatılacaktır. Ayrıca, olası hataların ve karşılaşılabilecek sorunların çözümüne yönelik ipuçları da sağlanacaktır.

Çalışma günlerinin varsayılan saatleri SOLIDWORKS Manage Yöneticisi tarafından Yönetim Seçenekleri Yapıları Modülünden ayarlanır. Bu seçenekler içerisinde bir çok özelleştirmeler yapabilmemiz mümkündür.

Yönetici yeni bir Projeyi düzenledikten veya oluşturduktan sonra, Yönetici Çalışma Saatleri paneli görünene kadar İleri tuşuna basabilir veya sol alt köşedeki açılır menüden Çalışma Saatleri Panelini seçebilir.

Yönetici daha sonra Çalışma Günlerini, günlük Saat sayısını ve Başlangıç ​​Saati ve Tarihini tanımlar.

Bu alanda yapacağımız çalışma saati değişiklikleri proje performansını etkilemektedir. Daha stabil ve etkili çalışma için alanların gerçekçi bir düzende oluşturulması ve doldurulması gerekmektedir.

Kullanıcı bir Projeyi kontrol ederek Çalışma Günleri için Saatleri ayarlayabilir.

Daha sonra Planlama’yı seçin ve Seçenekler’e tıklayın.

Daha sonra kullanıcıya Yönetim Seçeneği paneline benzer bir Çalışma Saatleri paneli sunulacaktır.

Leave a Reply