“Yeni” , “Aç” , “Farklı Kaydet” SOLIDWORKS 2020 SP3′ te Simgelerin Eksik Olması / “Yeni” , “Aç” , “Farklı Kaydet” Butonlarını Yukarı Alma

Son zamanlarda SW2020 SP2’den SP3’e yükseltme yaptığınızda SOLIDWORKS tarafında menülerin yerleşiminde birtakım değişlikler yapılmıştır. Bu değişiklik SOLIDWORKS başlığında Yeni, Kaydetme, Açık Olarak Kaydetme vb. için simgelerimin eksik olması problemini de beraberinde getirmiştir. Ayrıca bu güncelleme ile Hızlı Erişim Araçlarının yerleri değişmiştir. Alışkanlık gerektiren bu değişim çoğu kullanıcı tarafından hoş karşılanmamıştır. Önceki SOLIDWORKS sürülerindeki gibi Hızlı Erişim­ Araçları’nı konumlandırmak için Kişiselleştir kısmından birtakım ayarlar yapmanız gerekmektedir. Bu değişkliğin nasıl yapıldığına Blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Sorunun çözümü için “Kişiselleştir” kısmından bir takım ayarlar yapmamız gerekmektedir. Simgeler gelmediği zaman “Kişiselleştir” bölümüne ulaşmak için CTRL + N tuşuna basarak Yeni Solidworks Belgesi’ bölümünden Parça oluşturunuz.

Command Manager kısmına sağ tıklayın ve Kişiselleştir’i seçin. Kişiselleştir bölümünde bundan önceki sürümlerin aksine hızlı erişim araçları bölümü gelmiştir.

Bu bölümden kaydet buton grubunun olduğu menünün konumunu “Menü Çubuğu’nda Göster” ya da  “ Command Manager’da göster “ seçeneklerinden “Menü Çubuğu’nda Göster” i seçin. Böylelikle butonların Solidworks’un eski sürümlerinde olduğu gibi yukarıda konumlanacaktır.

 

Leave a Reply