eDrawings Büküm Çizgileri Teknik Resimde Gözükmüyor

 

Büküm çizgilerini teknik resim üzerinde gözükmemesi halinde teknik resim sayfasında birtakım değişiklikler yapmanız gerekmektedir. Görünüm menüsünden Çizimleri göstermeniz gerekmektedir. Bu şekilde büküm çizgilerini görünür kılabilirsiniz. Bunu Görünüm Menüsü > Göster/Gizle > Çizimleri gizle / göster özelliği ile yapabilirsiniz. Fakat bu özelliği teknik resimde her defasında aktive etmek istemiyorsanız “şablon “olarak kaydetmeniz gerekmektedir. Bu şekilde Teknik Resimde büküm çizgileri gözükecektir.

Açınım hali teknik resim sayfasına otomatik olarak gelmektedir. Çoğaltma olarak açınımını “Paleti Göster” kısmından görebilirsiniz.

Teknik resim sayfasına sürükleyip bırakarak büküm çizgilerini görmeniz gerekmektedir. Fakat gözükmüyor ise belirttiğim çözümleri uygulayınız.

Şekil 3                                                                                                     Şekil 4

 

Büküm çizgileri şekilde görüldüğü üzere gözükmemektedir. Şekilde gözüktüğü gibi büküm çizgileri Şekil 4 gözükmelidir. Görünüm> Gizle/Göster> Çizimler kısmından görünür kılın.

Şekil 5

Eğer bu çözüm istediğiniz büküm çizgilerini gösteriyorsa. Boş bir teknik resim sayfası açıp “şablon”olarak kaydetmeniz gerekmektedir. Görünüm Menüsü > Göster/Gizle ile çizimleri gösteri seçmeniz gerekmektedir.

Farklı Kaydet > (*.drwdot) dosya uzantısını varsayılan şablonunuz üzerine kaydedin. Bu şekilde büküm çizgileri otomatik olarak karşınıza çıkacaktır.

 

Leave a Reply