3DEXPERIENCE’de Title ve Component Name

PLM tarafında dataların tüm işlemleri Title ile yapılmaktadır. Değiştirilebilen tek isim Title olduğundan Drawingler in içerisine de Title isminin getirilmesini için Attribute Mapping yapılmaktadır. PLM’de file name isminin kullanılmasının herhangi bir faydası olmayacaktır. En önemli olan, sık kullanılan ve değiştirilebilir alan Title’dır.
SOLIDWORKS içerisinde görülen Component Name aslında Title ve Instance ID birleşimiyle oluşmuş isimdir. Component Name değiştirildiğinde Title’ın da değiştiği görülecektir. Aşağıda Title ve Componenet Name açıklamalarını bulabilirsiniz.
Title Platformda 3DSearch ile aratılabilecek, değiştirilebilecek ve en çok kullanılan alandır. Ürün ağacı çıktılarında da görünmektedir. Diğer widgetler da (Örneğin Change Action ve Collaborative Task içerisinde attachment alanlarında) data Title ile gözükmektedir.Component Name Title ve Instance ID nin birlikte gösterildiği alandır. Bu alanda yazılan isim değiştirilebilir. Böylece direk olarak Title da değişecektir.

Not: Tarafımızdan size iletilmiş olan Macro sadece ilk kayıt sırasında isim uzunluğundan dolayı kaydolmayan dataların isimlerinin değiştirilmesi için kullanılabilir. Bu macro 3DEXPERIENCE Platformunda bulunan datalarda kullanılmamalıdır. Kullanıldığı takdirde 3DEXPERIENCE Platformu bu
datayı yeni data olarak algılar ve varolan datanın üzerine işlemez. 3DEXPERIENCE Platformundabulunan dataların File Name’lerini bu macroyu kullanarak lütfen değiştirmeyin.

3DEXPERIENCE’de Title ve Component Name

 

Leave a Reply