3DEXPERIENCE Hatası

<MOD-DIAM> Sorunu, SOLIDWORKS’ün birkaç sürümü aynı anda kullanılıyorsa oluşabilir. SOLIDWORKS, şablonlar ve semboller gibi ortak öğeler için dosya konumlarını yazılımın her iki sürümü için de aynı konuma yönlendirir. İlk yüklenen sürüm, bu dosya konumlarının kaynağı olacaktır. Bir kullanıcı SOLIDWORKS’ün eski bir sürümünü (dosya konumlarının kaynağı olabilir) kaldırmaya çalışırsa yazılım, şablonlar veya sembol kitaplığı gibi şeylerle olan bağlantısını kaybeder ve <MOD-DIAM> görülebilir.

Peki 3Ds platformu üzerinden gerçekleştirilen SOLIDWORKS kullanımı sırasında karşılaşılan <MOD- DIAM> hatasının nedeni ne olabilir?

 

3Ds şu anda Türkçe dil desteği bulundurmamasından kaynaklı olarak sembol kitaplık dosyası (symbol library file) otomatik bir şekilde C: \ ProgramData \ SOLIDWORKS \ SOLIDWORKS <YIL> \ lang \ Turkish uzantısında olabilir. Dolayısıyla bilinen yöntemlerin uygulanması sorunu çözmeyebilir.

Mevcut uzantının silinerek C: \ ProgramData \ SOLIDWORKS \ SOLIDWORKS <YIL> \ lang \ English şeklinde düzeltilmesiyle sorun ortadan kaldırılır.

 

 

Leave a Reply