DRAFTSIGHT Kopyalama Komutları

DRAFTSIGHT üzerinde çizmiş olduğunuz bir parçayı nasıl çoğaltırız?

İlk çizimi yaptıktan sonra başlangıç menüsü içerisinden kopyala  komutu seçilir.  Daha sonrasında çoğaltmak istediğiniz unsur seçilir. Unsurun tamamını seçtikten sonra bir kez Enter tuşuna basmanız gerekmektedir. Daha sonrasında programa kopyalama işlemini çizimin hangi kenarına ya da köşesine referanslayıp yapacağınızı tanıtmanız gerekmektedir. Bir köşe seçtikten sonra öteleme mesafesi ve açısını girebilirsiniz. Bu şekilde devam ettirerek istediğiniz sayıda kopya oluşturabilirsiniz.

Copy nested komutu ile ise birbiri ile ilişkili çizdiğiniz birden fazla çizimi referansları sabit kalacak şekilde çoğaltabilirsiniz. 2 altıgen ve 1 üçgenden oluşan aşağıdaki örneği inceleyelim. Copy nested komutunu seçtikten sonra parçaların kenarlarını seçiyoruz. Tüm kenarları tek tek belirttikten sonra yine kopyalama komutunda olduğu gibi Enter tuşuna basıyoruz.

Sonrasında öteleme referansı için bir köşe seçilir ve öteleme-açı değerleri girilir. Bu şekilde ilk etapta çizmiş olduğunuz iki unsurun bağlamı kopmadan çoğaltma işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

 

 

Leave a Reply