SOLIDWORKS Bu İşlem Geçersiz Bir Geometri Oluşturacağı İçin Desteklenemez (Geometrinin Sınırlandırıcı Kutusu 1000m’den Büyük Olamaz)

 

Bu uyarı genellikle herhangi bir parça maksimum boyutu veya modelleyici sınırını (model çözünürlük alanı) aştığında alınır. Bu sınır orijine ortalanmış 1000 metre küptür. Montajı bir parça dosyası olarak kaydetmeye çalıştığınızda parçanın sınırlarını aştığından kayıt edemez ve hata ekranını alırsınız.

 

Parça dosyaları için maksimum boy/modelleyici sınırı (model çözünürlük alanı) orijine ortalanmış 1000 metre küptür. X, Y veya Z ekseni (orijinden geçen) boyunca bir doğrusal ölçümlendirme veya çap ölçümlendirme değeri (yeniden orijinden geçen) 1000 metreden küçük veya bu değere eşit olmalıdır. Radyal ölçümlendirmeler 500 metreden küçük veya buna eşit olmalıdır.

 

SOLIDWORKS 2009’dan itibaren montajlar için maksimum model çözünürlüğü alanı tekrar orijine ortalanmış olarak 100 kilometreye yükseltilmiştir.

SOLIDWORKS’ün 2009 öncesi tüm sürümleri için sınır hala 1 kilometredir (1000 metre).

Bu değerlerin bir montajda kullanılmasının montaj doğruluğunu azaltacağınından onaylanmaz.

SOLIDWORKS®, yüksek doğruluk oranına sahip olabilmek için parça ve montaj belgeleri içinde geometrinin oluşturulabileceği hacmi sınırlandırır.

Bu uyarının görüntülenmesini önlemek için tüm montaj bileşenlerini parça dosyası olarak kaydetmeden önce sınır içinde taşıyın.

 

Leave a Reply