SOLIDWORKS Yapı Sisteminde Kaynak Profillerinin Tekrardan Yüklenmesi

SOLIDWORKS’ te yapı sistemi oluşturulduğunda, kaynaklı profiller kullanılmıyor mu? Yapı sistemleri yalnızca yapılandırılmış profilleri kullanmaktadır.
Kaynak profillerinin konumu değişmiş veya silinmiş olabilir. Eğer dosya konumu değişmiş ise; aşağıdaki linke giderek probleminizi çözümleyebilirsiniz.
https://blog.armadayazilim.com/2020/08/10/solidworks-yapi-sisteminde-kaynak-profillerigorunmemesi/
Peki silinmiş ise ne yapmalıyız? Aşağıdaki adımları tek tek uyguladığımız zaman bu sorunu da kısa bir sürede çözmüş olacağız.
▪ SOLIDWORKS’ te oluşturmak istediğimiz yapıya kaynaklı profil eklemek istediğimizde eğer dosyalarımız eksik veya silinmiş gözükmekte ise bu şekilde bir hata ile karşı karşıya
kalabilirsiniz.

Bu hatayı aldıktan ve tamama tıkladıktan sonra bizleri böyle boş bir ekran karşılayacaktır. Bu dosyalarımızın eksik veya silinmiş olduğunun göstergesidir.

  • Bu gibi durumlarda yapmamız gereken öncelikle tasarım arşivi sekmesini açarak “ SOLIDWORKS  İçeriği “ bölümüne tıklamak olacaktır.

Açılan pencerelerde “ Weldments “ sekmesini açmamız gerekmektedir. İlgili alana tıkladığımız zaman programın bizlere standartları sunduğunu göreceğiz.

Eksik olan standart üzerine gelindiği zaman indirme işlemi tarif edilmektedir. İndirmek için CTRL + faremizin sol tuşuyla tek sefer tıkladığımız zaman indirme işlemini başlatacaktır.

▪ İndirme işlemini başlatıldığında dosyaların indirileceği konumu bizlere sormaktadır.

İndireceğimiz konumu seçtikten sonra dosya .rar uzantılı bir şekilde inmiş olacaktır. .rar
dosyasından çıkarılan standartlar gösterildiği gibi ilgili konumu taşınmalıdır.

▪ Dosyalar belirtilen konuma taşındıktan sonra sistem bunu algılayacak ve standartlar tekrardan eskisi gibi görünür hale gelecektir.

 

Leave a Reply