SolidNetWork Lisans’ da Ürün Çekememe

SolidNetWorks lisansınızda bulunan ürünlerden çekemediğiniz lisanlar olduğunda öncelikle eklentiler kısmında bu ürünün yüklü olup olmadığını kontrol ediniz. Örnek olarak  Simulation lisansı üzerinde kontrol sağlayacağız.

1. Görsel
2. Görsel

 

Gördüğünüz üzere burada simulation lisansı kurulu olarak görünmektedir. Kurulumu yapılmadığı taktirde Denetim masası üzerinden lisans anahtarı çalıştırılarak ilgili dosyaların seçilerek kurulması gerekmektedir. Burada Simulation kurulu olmasaydı seçiminin sağlanılarak kurulum işlemlerini gerçekleştirecektik.

3. Görsel

 

Kurulum işlemleri tamamlandı ve Solidworks programını açtınız fakat ürününüz ile ilgili menüler görünmemekte. Başlat menüsünden  SolidNetWork License Manger Client giriş yaparak lisansın kullanılıp kullanılmadığını kontrol ediyoruz. Burada görüldüğü gibi simulation lisansı kullanılmamaktadır.

4. Görsel

Bu durumda Solidwors Eklentiler kısmını kontrol edip ilgili ürünü seçiyoruz. Biz burada Simulation için işlem yapacağız. Sol kutucuk sadece bu Solidworks oturumunda açmanız için sağ kutucuk ise tüm solidworks açılışlarında programla birlikte açılacağını ifade etmektedir. Seçim yapıp onaylayınız.

( 5. Görsel )

Bu işlem sonrasında SolidNetWork License Manger Client içerisinde License Usage kısmında lisansın çekildiğini görebilmekteyiz.

6. Görsel

 

Leave a Reply