Malzeme Listesi Adlandırılmış bir SOLIDWORKS PDM ile Çalışma

BOM Adlı SOLIDWORKS PDM, Bilgisayarlı Malzeme Listesinden kaydedilmiştir ve diğer kasa dosyaları gibi ele alınabilir. Adlandırılmış Malzeme Listeleri Teslim Edilebilir/Çıkış Yapılabilir, Sürümleri Oluşturulabilir ve Durumları değiştirilebilir. Diğer kasaya alınmış dosyalar gibi, Malzeme Listesinin geçmişi de yakalanır ve görüntülenebilir.

 

Adlandırılmış Malzeme Listeleri yalnızca Yerel Kasa Görünümü Ekranının Malzeme Listelerini Göster olarak değiştirilmesiyle görüntülenebilir.

Adlandırılmış Malzeme Listesinin her hücresi düzenlenebilir ve değiştirilen Malzeme Listesi Öğeleri vurgulanır.

Mevcut bir sütuna sağ tıklayarak Ek Sütunlar eklenebilir. Yeni sütun seçilen sütunun sağına veya soluna eklenebilir.

Yeni Sütun mevcut bir Değişkenle veya Serbest Metinle ilişkilendirilebilir.

Satır eklemek için aynı prosedür kullanılabilir.

Tüm değişiklikler yapıldıktan sonra Malzeme Listesi, Malzeme Listesinin en sağındaki Kaydet simgesine tıklanarak kaydedilebilir.

Diğer dosya türlerinde olduğu gibi Malzeme Listesi de Teslim Edilebilir.

Bir Malzeme Listesi Teslim Edildiğinde yeni bir Sürüm oluşturulur. Ayrıca farklı versiyonların görüntülenmesine olanak tanıyan bir açılır menü de mevcuttur.

Giriş yapıldıktan sonra hücrenin sağ tarafına, hücrenin manuel olarak değiştirildiğini gösteren bir çubuk yerleştirilecektir. Düzenlenen bir hücredeki metni silmek, bağlantılı değeri geri yükleyecektir.

Malzeme Listesinin kaydedildiği yerden, Malzeme Listesinin farklı versiyonları karşılaştırılabilir.

En son sürüm ile önceki sürümler arasındaki farklar vurgulanır. Karşılaştırılacak önceki sürüm seçilebilir.

Kategori veya İş Akışı Koşullarını tanımlarken Malzeme Listesi, Tür, Nesne Türü için bir Bağımsız Değişkendir. Bu, bir Malzeme Listesinin yaşam döngüsünü kontrol etmek için ayrı bir iş akışı kullanılıyorsa, Malzeme Listelerinin filtrelenmesine olanak tanır.

Malzeme Listesi ayrıca Geçiş Koşulu olarak da mevcuttur.

 

Leave a Reply