SOLIDWORKS PDM ‘Yapıştır’ ve ‘Paylaşılan yapıştır’ Arasındaki Fark Nedir?

SOLIDWORKS PDM‘ de bir dosyayı başka bir klasöre ‘Kopyalayıp’ ‘Yapıştırdığınızda’ kopya aynı ada ve fiziksel içeriğe sahip olsa bile iki dosya birbirinden bağımsızdır. Kaynak dosya ile kopyası arasında hiçbir bağlantı yoktur. Dosyaların her birinin veri tabanında benzersiz bir kaydı (Belge Kimliği) ve ayrı bir dosya geçmişi olacaktır.

 

Bunun yerine ‘Kopyala’ seçip ardından ‘Paylaşılanı Yapıştır’ yeni bir klasöre seçerseniz, kopyalanan dosya yeni klasöre ‘Paylaşılır’ olur.

Paylaşılanı Yapıştır

Dosyayı paylaşmak için Paylaşılanı Yapıştır ve Burada Paylaş kısayol menüsü seçeneklerini kullanın.

Paylaşılan bir dosya, dosya simgesinin yanında bir artı işaretiyle gösterilir. Paylaşılan bir dosya veri tabanında aynı kayda (Belge Kimliği) sahip olur ancak sürüm geçmişini paylaşılan kopyanın diğer örnekleriyle paylaşır.

Paylaşılan bir dosyayı belirtir

Bir dosyanın hangi klasörler arasında paylaşıldığını görmek için dosyayı sağ tıklayın, Özellikleri seçin ve Bağlantılar sekmesini görüntüleyin:

Dosyayı paylaşan klasörleri göster

Paylaşılan Dosyanın Avantajları

Paylaşılan bir dosyanın ayrı ayrı sürümlerini, aralarında paylaşıldığı farklı klasörlerde önbelleğe alabilirsiniz ancak İş Akışı durumu, dosyanın tüm paylaşılan örnekleri için aynı olacaktır.

Paylaşılan bir dosyayı teslim alırsanız, dosyayı teslim aldığınız klasördeki fiziksel yerel kopya yazılabilir olacak ve dosyanın diğer tüm paylaşılan örnekleri aynı kullanıcı ve iş istasyonu için teslim alınmış olarak işaretlenecektir.

Paylaşılan dosya örnekleri, örneğin paylaşıldığı klasörde hangi kartın etkin olduğuna bağlı olarak farklı veri kartları kullanabilir ancak değişken değerleri, paylaşılan dosyanın tüm örneklerinde aynı olacaktır.

 

NOT: Paylaşılan Dosyalar (Yalnızca SOLIDWORKS PDM Professional için)

  • Paylaşılan dosyalar aynı anda iki veya daha fazla klasörde bulunur.
  • Paylaşılan dosyalar öncelikle CAD olmayan dosyalar veya referans yapısı olmayan dosyalar için kullanılmalıdı

Leave a Reply