Draftsight Network Lisans Zaman Aşımı Süresi Ayarlamak

Network lisanlar ekibinizin ortak olarak kullanabileceği, bir kişiye ait olmayan ve server üzerinden çalışan lisanslardır. Standalone lisanslarda ürün bir kullanıcının bilgisayar id ’sine tanımlı durumdayken network lisansta bu durum söz konusu değildir. Ürün bir server cihaza kurulur ve kullanıcı bilgisayarları bu server ile ortak ağda çalışarak server üzerinden Draftsight lisansını çekerler.  Bu durumu beş kişilik bir ekip üzerinden örneklememiz gerekirse; eş zamanlı olarak çoğunlukla 2 kişinin lisans kullanımına ihtiyaç var ancak bu kişiler 5 kişilik ekipte sürekli değişiyor olsun.  Bu durumda önünüzde iki seçenek var. Birincisi bu beş kullanıcı için de ayrı ayrı lisans almak ve bireysel olarak lisanslamaktır. İkinci seçenek ise iki kullanıcılı bir network lisans alarak kullanıcıların dönüşümlü olarak lisansa erişimini sağlamaktır.

 

Network lisanslarda ortak bir lisans kullanımı söz konusu olduğundan bazen lisansları paylaşmak ve kullanım gerektiğinde boşta lisans bulamamak kimi zaman kullanıcılar için büyük bir sorundur.

Draftsight Network lisanslarını kullanırken toplam kullanıcı sayınızı efektif kullanabilmek ve programı uzun süre faal şekilde kullanmayan kişilerde lisansı düşürerek diğer kullanıcıların lisansa erişmesine imkan sağlayabilirsiniz.

 

Bu işlemi yapabilmek için öncelikle Draftsight’ın seçenekler menüsüne erişmeniz gerekmektedir. Bunun için programın sol üst köşesinde DS ikonuna tıklıyoruz ve seçenekler diyoruz.

Seçenekler Sayfasına Giriş

Açılan seçenekler menüsünde sistem seçenekleri içerisinden lisans menüsünü etkinleştirebilir ve burada “bundan uzun süredir boştaysa lisansı iade et” komutunu aktifleştirebilirsiniz.  Eğer Connected lisans kullanıcısı iseniz bu kısımda bir sonraki resimde göreceğiniz gibi pasif gelecektir. Çünkü Connected lisansta network lisanstan farklı bir kullanım söz konusudur. Ancak bahsetmiş olduğumuz gibi Network bir lisansta komutu kontrol ettiğinizde aktifleştirebilir ve

default olarak gelen 30 dakikayı değiştirerek kendi çalışmanıza uygun olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Böylece toplam lisans hakkını daha efektif olarak kullanabilir ve lisans paylaşımını gerçekleştirebilirsiniz.

Sistem Seçeneklerinde Lisans Süresi Ayarı

 

Leave a Reply