SOLIDWORKS Sımulatıon Rapor Hatasında MS Word Kayıt Konumu Değiştirme

SOLIDWORKS Simulation içerisinde analizlerimizi üzerinde çalıştığımız sistemlerin gerçek hayatta gösterecekleri davranışları daha üretime geçmeden bilgisayar başında görmek ve bunlara bağlı olarak revizyon işlemlerimizi gerçekleştirmek için yapmaktayız. Tabi ki yapmış olduğumuz analiz çalışmalarımızın sonuçlarını çalıştığımız şirkette yöneticilerimizle ya da müşterilerimizle paylaşmamız gerekebilir. Bu noktada elde ettiğimiz analiz sonuçlarını ve analiz sürecini raporlamamız gerekir. SOLIDWORKS Simulation hazırlamak zorunda olduğunuz rapor için sizlere yardımcı olmaktadır.

SOLIDWORKS Simulation Rapor komutu ile yapmış olduğumuz analizlerin raporlarını çıkartabilmekteyiz. Bu komut ile SOLIDWORKS’e sizin için bir rapor oluşturmasını isteyebilirsiniz ve size belirttiğiniz konuma bir Word belgesi oluşturacaktır. Bu belgede sisteme atamasını yaptığınız malzeme bilgisi, mesh atama işlemi hakkındaki tüm detaylar( eleman ve düğüm sayısı vb.), hangi analiz türünde çalıştığınız ve detayları, model üzerinde oluşturduğunuz sınır koşulları, sistemi tahrik eden yükler ve büyüklükleri ve analiz sonucunda oluşturulan tüm sonuç grafiklerinin bilgilerini görebileceksiniz.

Rapor oluşturma ekranı

Ancak bazen rapor oluştururken sorunlarla karşılaşabiliyor ve komutun raporu oluşturamadığı durumlarla karşılaşabiliyoruz. Sorunların bazıları Solidworks Simulation kaynaklı olsa da bu sorunlar genellikle Microsoft Word kaynaklı oluşmaktadır. Böyle bir durumda Microsoft Word’ün başlangıç konumunu değiştirerek sorunu gidermeye çalışabiliriz.

Bunun için aşağıdaki sıralamayı yapabiliriz.

  • Microsoft Word’ü açın.
  • Dosya>Ayarlar menüsüne geçin.
  • Genel başlığı altında dosya konumunu bulun.
  • Startup’ı seçin ve düzenle deyin.
  • Başlangıç konumunu, yerel sabit disk sürücüsünde tam izinlere sahip olduğunuz yeni bir konumla değiş
  • Tamam diyin ve Microsoft Word’ü kapatın.
  • Tekrar Solidworks Simulation içerisinden rapor oluşturmayı
MS Word içerisinde Dosya konumlarının lokasyonu
Dosya konumları içerisinde Başlangıç konumu

                                                             

Leave a Reply