SOLIDWORKS Sımulatıon Çözücü Türleri

SOLIDWORKS Simulation, kullanıcılara çözümleyiciler için dört seçenek sunar; bunlar: FFEPlus, Intel Direct Sparse, Direct Sparse ve Large Problem Direct Sparse. Bir simülasyon ayarlarken birçok kullanıcının, çalışmaları için hangi çözücünün en iyi olduğu ve çözücüler arasındaki farkların neler olduğu konusunda soruları olur. Simülasyonları en verimli şekilde üretmek ve çalıştırmak için farklı çözücülerin ne yaptığını ve bunların en iyi nerede kullanılabileceğini anlamak oldukça faydalı olabilir.

Simülasyona yeni başlayan birçok kişi için seçimler oldukça korkutucu olabilir. Neyse ki simülasyonda SOLIDWORKS’ün sizin için çözücü seçme seçeneği var.

Otomatik Çözücü Seçimi

Otomatik seçenek, Doğrudan Seyrek’in seçildiği noktada, çalışma içinde belirli koşullar karşılanmadığı sürece varsayılan olarak FFEPlus kullanılıp kullanılmayacağını seçecektir. Geçişin olası nedenleri şunlardır:

  • Büyük yer değiştirme seçeneğinin etkinleştirilmesi
  • Uzak yüklerin veya bağlantı elemanlarının kullanılması
  • Çok fazla etkileşim ataması yapılması
  • Simetri uygulamalarının oluşturulması

Çalışma yaklaşık 2 milyon serbestlik derecesini aşarsa, çözücü tekrar Büyük Sorun Doğrudan Seyrek olarak değiştirilecektir.

Yeni bir kullanıcı, SOLIDWORKS Simulation ortamına alışırken otomatik çözücü seçeneğini kullanmaya başlamalıdır. Becerileri geliştikçe ve çalışmalar karmaşıklaştıkça hangi çözücünün kullanılacağını manuel olarak seçmek gerekli hale gelebilir.

FFEPLUS Çözücü

FFEPlus çözücü, RAM’in verimli kullanılması ve genellikle daha düşük çözüm süreleri nedeniyle çoğu çalışma için önerilen çözücüdür. FFEPlus, çözümü varsayarak ve ardından mevcut hataları değerlendirerek çalışır; SOLIDWORKS, yeni bir çözümü tahmin etmek için hataları kullanır ve hatalar yeterince küçük olana kadar süreçleri tekrarlar. Bu yöntem özellikle çok fazla serbestlik derecesine sahip çalışmalarda etkilidir ve sayı arttıkça daha verimli hale gelir.

 

Ancak FFEPlus’ın bazı sınırlamaları olduğunu belirtmekte fayda var. İki bileşen arasındaki sertlik açısından büyük bir fark varsa veya sıcaklık ve basınçlar başka bir çalışmadan alınmışsa başarısız olabilir. FFEPlus her zaman en verimli çözümleyici değildir; temas etkileşimleri, sanal duvarlar, konektörler veya yumuşak yaylar kullanılırsa FFE plus sorun yaşayabilir. Bu durumlarda doğrudan seyrek çözücülerden biri en iyi seçenek olabilir.

DOĞRUDAN SEYREK Çözücü

Birkaç tür doğrudan seyrek çözücü vardır ancak hepsi bir çözüme ulaşmak için benzer bir yöntem kullanır. FFEPlus adından da anlaşılacağı gibi bir çözümü yinelerken Direct Sparse, F=Kx denklemine daha doğrudan bir çözüme ulaşır. Doğrudan seyrek çözücüler genellikle küçük ve orta ölçekli problemlerde en doğru sonucu verir ve bir çalışmada temas etkileşimleri, oldukça farklı sertlikteki malzemeler veya konektörler kullanıldığında FFEPlus’a göre stabilite avantajlarına sahiptir.

Ancak bu doğrudan seyrek çözücüler RAM açısından FFEPlus’tan daha az verimlidir; özellikle daha büyük çalışmalarda belirginleşen bir konu. Tipik olarak aynı sayıda serbestlik derecesi için on kat daha fazla RAM gerektirir; bu, önerilen minimum miktarın 16 GB olduğu ve Direct Sparse çözücüyü düzenli olarak kullanacak herkes için önerilen 32 GB olduğu anlamına gelir. Bu verimsizliğin bir yan etkisi, daha büyük problemler söz konusu olduğunda doğrudan çözücülerin kullanımının sınırlı olmasıdır; 1,5 ila 4 milyon serbestlik derecesi arasında doğrudan çözücü başarısız olmaya başlayabilir. Bu, çalışmanın basitleştirilmesini veya Büyük Sorun Doğrudan Sparce veya FFEPlus Çözücüye geçilmesini gerektirir.

Bu sorunları hafifletebilecek bazı Doğrudan Seyrek çözücü çeşitlerinin olduğu söyleniyor. Birincisi Intel Direct Sparse, bu, çözücünün RAM’i daha verimli kullanmasını sağlar, bu, çözücü arızalarını önler ancak daha uzun sürebilir. Intel Direct Sparse ayrıca hesaplama sürelerini azaltmak için mümkün olan yerlerde gelişmiş çok çekirdekli işlemciyi kullanır. Ayrıca Büyük Sorun Doğrudan Seyrek Çözücü de vardır; bu, bellek verimliliğini en üst düzeye çıkararak çalışır; ve özellikle bir milyondan fazla serbestlik derecesine sahip çalışmalar üzerinde çalışmak üzere optimize edilmiştir.

Çözücü seçimini analiz özellik penceresinden değiştirebilirsiniz.

Çözücü seçiminin yapıldığı konum

 

Leave a Reply