ARMADAWORKS’de Teknik Resim Şablonu ve Anteti Değiştirme

SOLIDWORKS’te teknik resim şablonlarını ve antetlerini hazırlamak ve dönüşümlerini revize edilmesini sağlamak bir hayli yorucu bir yüktür. Teknik resimler tek tek açılarak düzenleme yapılması antetlerinin değiştirilmesi gerekmektedir. Bu gibi durumlarda hızlıca değişimleri ve güncellemeleri sağlamak için ArmadaWorks kullanabilirsiniz.

ArmadaWorks de teknik resim şablonunuzu ve antetinizi “Şablon Değiştir” komutu ile  hızlıca değiştirebilirsiniz. Bunu bir örnek ile adımlayalım:

Teknik resmi önceden hazırlanılmış bir parçamızı ele alalım.

-1- Örnek Parça
– 2- Örnek Teknik Resim

 

Örnek teknik resim incelendiğinde antetinin değiştirilmesi gerektiği düşünülmüştür. Teknik resim dönüşümü için tekrar parça çalışma sayfasına dönerek işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz.

Parça açıkken ArmadaWorks de “Şablon Değiştir” komutunu kullanıyoruz ve “Şablon Değiştir” komutuna tıklıyoruz. “Dosya Ekle” bölümünden dönüştürmek istediğimiz teknik resmi seçiyoruz. Daha sonra “Şablon” bölümüne dönüştürmek istediğimiz teknik resim şablonu olan “DRWDOT” uzantımızı ekliyoruz. Teknik resmin antetini de değiştirmek istiyorsak alt bölümde yer alan “Antet Değiştir” tikini aktifleştirip “SLDDRT” uzantılı antetli teknik resim şablonumuzu ekliyoruz. Tüm eklemelerden sonra “Değiştir” butonuna tıklıyoruz.

– 3- Şablon Değiştir
  • İşlem başarıyla gerçekleşmiştir yazısı gelince “Tamam” butonuna tıklı

 

– 4- İşlem Tamamlandı Uyarısı

Şablon değiştirme işlemini parça ve montaj için de uygulayabilirsiniz. Parça da veya montajda ölçü birimini değiştirmek görünüm farklılıkları oluşturmak veya özel özellik başlıkları olan bir şablon gelmesini sağlamak için bu komutu kullanabilirsiniz.

  • Değiştirilen teknik resmimizi kontrol edelim.
– 5- Şablonu Değiştirilmiş Teknik Resim

Örnek de görmüş olduğumuz gibi sizlerde aynı anda birçok teknik resminizin şablonunu ve antetini değiştirebilirsiniz.

Ancak önemli bir uyarı her teknik resmi sayfa boyutu için bu işlemi yapmanız gerekmektedir. Yani örnek olarak a3 boyutu için ayrı a4 boyutu teknik resimleriniz için ayrı olarak bu işlemi yapmanız gerekmektedir.

Leave a Reply