ARMADAWORKS’de Profil Optimizasyonuna Özel Profil Ekleme

Solidworks’te kütüphanesinde yer alan profiller sürekli gelişen ve değişen üretim dünyasında her zaman bizim için yeterli olmayabilir. Bu gibi durumlarda bizlerde özel profillerimizi oluşturarak kütüphanelerimize ekleme yaparız ve tasarım süreçlerimizi hızlandırmış oluruz.

ArmadaWorks’te oluşturulan profil tasarımlarının hızlıca kesim listesini oluşturmaya yaran uygulaması bulunmaktadır. ArmadaWorks’te profil optimizasyonuna özel olarak profil kütüphanesine eklediğimiz profillerimizin optimizasyona dahil olabilmesi için hazırlanan kütüphane dosyasının özel özelliklerine “Description” özel özelliği eklenip değeri doldurulmalıdır. Şimdi özel profil ekleme işlemi için örnek yapalım:

Öncelikle özel profilimizi tasarlayalım.

– 1- Örnek Özel Profil Tasarımı

Bir sonraki adımda “File” bölümünden “Properties” bölümüne gelerek “Description” özel özellik ekleyip “Value” değerinin tanımını yazalım ve çizim sekmesini kapatalım

– 2- Özel Özellik Ekleme

Çizim sekmesini kapattıktan sonra çizim seçili iken (çizimimiz mavi olarak parlaması önemli) kayıt türü olarak “Lib Feat Part” olarak kaydedelim.

– 3- Profil Şablonu Olarak Kaydetme

Kayıt yolu olarak “C:\Program Files\Dassault Systemes\SOLIDWORKS 3DEXPERIENCE\SOLIDWORKS\data\weldment profiles” da “Özel olarak adlandırılan üst klasör” klasörünün içine “Özel olarak adlandırılan iç” klasörünün içine kaydediyorum. Ben burada “Armada klasörünün diye üst klasör açıp “Özel” alt klasörüne özel profillerimi kaydediyorum. Bu kısımda önemli olan alt alta iki klasör oluşturmaktır.

– 4- Özel Profili Kaydetme işleminde Dosya Yolu

Deneme profil yolu çizip kütüphaneye kaydettiğimiz profilimizi oluşturalım. Dosya yolu iki klasör oluşturma sebebi profil seçiminde iki satır seçtikten sonra profili belirlememizden gelmektedir.

– 5- Deneme Profil Yolu

ArmadaWorks ile oluşturduğumuz profilin optimizasyonunu yaptığımızda artık özel profilin optimizasyona dahil olduğunu görürüz. Description bölümüne yazmış olduğunuz değer stok adı olarak görüntülenecektir. Böylelikle özel tasarım profillerini profil optimizasyonun ekleyerek hızlıca üretime kesim listesi planı “Raporla” tuşu ile iletilebilir.

– 6 Profil Optimizayonu

 

Leave a Reply