ARMADAWORKS’de Dönüştür İle Dosya Güncelleme Komutunun Kullanımı

ArmadaWorks’te “Dönüştür” komutu içinde bulunan “Dosyaları güncelle” seçeneği Solidworks parçaları açıp parçaların ekrana sığdırma görüntüsüne getirerek parçaları güncelleyip bulunduğu konuma kaydetmesini sağlamaktadır.

– 1- Örnek Parça ile Dönüştür

Dosyaları güncelle seçeneğinden sonra “Tamam” denildiğinde ekranda kayıt yolu isteyecektir ancak bunun önemi yoktur masaüstünü seçip ilerleyebiliriz. Çünkü buradaki işlemde parça kendi yolunda otomatik olarak güncellenecektir ve işlem başarılı olacaktır.

– 2- Önemsiz olan kaydetme yolu seçimi

!!!! Aslında dönüştür komutunun çok önemli ve bazı arıza problemlerinin çözümü için önemli misyonu mevcuttur. Solidworks’te çalışılan montajlarda bazen tasarım kaynaklı, bazen step veya parasolid gibi alınan parçalar dolayı bazen de eski sürüm parçaların olması kaynaklı ArmadaWorks’te açınım alma işleminde bu tür parçaların eklenmediği veya teknik resim butonunu çalışmaması, malzeme listesinde parça görünümlerinin gelmemesi gibi durumların çözümü için aşağıdaki adımları izlememiz gerekmektedir.

– 3- Örnek Montaj

Öncelikle montajımızı açtığımızda yazmış olduğum sorunlar var ise dönüştür komutuna basıldığında da çalışmayacaktır. Bu durumda yapmamız gereken alt montajlarımızı inceleyerek alt montajlarda dönüştür komutunu çalıştırmak olacaktır. Dönüştür komutunun çalışmadığı alt montaj bulduğumuzda sorunlu alt montajı keşfetmiş olacağız böylece alt montajı incelediğimizde dönüştür komutunun çalışmadığı parçayı bulmamız gerekecektir. Bu parçayı bulduğumuz da parçanın içerisine girip tasarımı kontrol etmeliyiz. Sonrasında dönüştür komutunu dosyaları güncelle seçeneğini işaretleyip güncelleme işlemini yapmamamız gerekmektedir.

Örnek montajı incelediğimizde montajda Teknik resim komutunun çalışmadığı görülmekteydi. Parçalar ve alt montajda incelendiğinde 1000-018 alt teker parçasında da Teknik resim komutunun çalışmadığını gördük. Bu durum da 1000-018 parçasının içine girerek parça içinde dönüştür “Dosyaları güncelle” seçeneğini kullanıp parçayı güncelledik.

– 4- Sorunlu Parçanın İçinde Dönüştür Komutunu Çalıştırmak

Güncelleme esnasında parçanın eski sürümden geldiğini görmüş olduk ve güncelleme işlemin gerçekleştirip montajda tekrar teknik resim komutunu çalıştırmayı denedik.

– 5- Kaydetme İşlemi
  • Montajda teknik resim modu tekrardan aktifleşmiş
– 6- Teknik Resim Komutunun Çalışma Denemesi

 

Leave a Reply