ARMADAWORKS İle Tüm Montaj Parçalarına Özel Özellik Ekleme

SOLIDWORKS’te tasarımlarınız yaparken parçalarını oluşturduğumuz da belirli bir plan dahilinde gitmemize yardımcı olan, üretim ve proje planlama yürütme kolaylıkları gibi avantajları olan özel özellik kullanımı birçok açıdan avantaj sağlamaktadır. Çoğu zaman bu özel özellikler her projede bütün parçalar için tek tek uğraşılır. Bu özel özelliklerin tek tek bütün parçalara eklemek ile uğraşmamak adına montaj tamamlandığında tek tuşla bütün istenilen özel özellikleri tüm parçalara ekleyebilirsiniz.

 

ArmadaWorks ile “Özel Özellik” yönetimi birçok konuda sizlere yardımcı olacaktır. ArmadaWorks’te “Özel Özellik” komutunu kullanarak montajınızdaki tüm parçalara istenilen özel özelliği ve değerini ekleyebilirsiniz.

 

Bir montajda “Özel Özellik” ekleme işleminin detaylarını inceleyebiliriz.

– 1-Örnek Montaj

Örnek olarak açılan montaj da parçaların özellikler bölümü incelendiğinde özel özelliklerin boş olarak geldiği görülmektedir.

– 2- Özel Özellikler Sayfası

ArmadaWorks’te “Özel Özellik” butonuna basıldığında eklemek istediğimiz “Özellik İsmi ve Özellik Değeri” satırlarını doldurduktan sonra “Uygulanacak İşlem” bölümünde “Yeni Özellik İsmi-Yeni Özellik Değeri” seçeneğini işaretlememiz gerekmektedir. “Uygulanacak Değişiklik” bölümünde “Oluştur” seçeneği seçilecek ve “Uygulanacağı Yerler” olarak da eğer konfigürasyonlarınız yoksa “Özelde çalış” seçeneği yeterli olacaktır. Bunlar yapıldıktan sonra “Çalıştır” tuşuna basılarak tüm parçalara özellikler eklenmiş olur.

– 3- Armadaworks Özel Özellik Ekleme

“İşlem başarıyla gerçekleşmiştir” uyarısını aldıktan sonra montajdan bir parçada kontrol yapacak olursak her parçaya yazdığımız özel özelliklerin eklendiğini görürüz.

– 4- Örnek Parça da Özel Özellik Kontrolü

ArmadaWorks’te “Özel Özellik” yönetimi ile yeni özel özellik ekleme işlemlerinin haricinde sadece özel özellik ismini veya özel özelliklerin değerini değiştirme işlemleri de gerçekleştirilebilir. Ayrıca önceden eklemiş olduğunuz özel özellikleri de silme işlemini yapabilirsiniz.

– 5- Özel Özellik Yönetimi

Leave a Reply