ARMADAWORKS Açınım Notlarının Stillerini Değiştirme

SOLIDWORKS’te açınım alma işlemi için kullandığımız ArmadaWorks’te açınım alma notlarının yazı stilini değiştirme veya punto büyüklüklerinde değişiklik yapmak için kullanılan açınım şablonlarında değişikliğe gidilmesi gerekmektedir. Sizler açınım şablonunun ismini değiştirdiyseniz kayıtlı şablonun üzerinden işlem yapınız. ArmadaWorks standart özelliklerinde şablonun blank.drwdot dosyasıdır. Bu dosya “C:\ArmadaWorks” dosya yolunda otomatik yer almaktadır.

 

– 1-Örnek Açınım Parçası

 

Örnek parça açtığımızda açınım şablonunda değişiklik yapmak için blank.drwdot teknik resim şablonu açılması gerekmektedir.

– 2-Armadaworks Blank Açınım Şablonu

Şablon açıldıktan sonra “Seçeneklerden-Belge Özellikleri” ayarına geçiş yapılarak “Detaylandırma” bölümüne geçiş yapılmalıdır. ArmadaWorks açınım alma notlarının yazı karakteri ayarlarını ve çeşitli yapmak istediğiniz özelleştirmelere belge özelliklerinden ulaşabilirsiniz.

– 3-Detlayandırma Yazı Tipi

Detaylandırma bölümünden “Metin- Yazı Tipi” bölümüne basıldığında standart özelliklerde “Century Gothic”-“Normal” –“Yükseklik” olarak da 3,5 mm yer almaktadır.  Bu özelliklerle açınım alınırsa standart özeliklerde notlar gelecektir.

– 4-Standart Özelliklerde Açınım

Deneme sonucunda standart özellikleri değiştirmek için şablon açılarak “Detaylandırma” bölümünden “Metin- Yazı Tipi” bölümüne basıldığında standart özellikleri değiştirerek “Arial”- “Normal” – “Yükseklik” olarak da 6 mm yapalım.  Bu özelliklerle açınım alınırsa yapılmış özel özeliklerde notlar gelecektir.

 

Bu özelleştirme ayarları istenildiği gibi değiştirilebilmektedir. Sizlerde “Ölçülendirmeler-Tablolar-Detaylar” gibi notların yazı özelliklerini değiştirerek yazı stil ve puntolarını özelleştirebilirsiniz.

– 5-Özelleştirilmiş Ayarlar

 

Özelleştirilmiş ayarlar yapıldıktan sonra “Tamam” diyerek çıkış yapılır ve kaydetme işlemi unutulmamalıdır. Böylelikle yapılan işlemler kaydedilmiş olur. İstenilirse şablon farklı isimle kaydedilebilir ve şablon yolu olarak yeni isimli şablon tercih edilir.

Aynı parça için açınım alma işlemi yapılarak özelleştirilmiş özelikler kontrol edildiğinde yazı stilinin ve büyüklüklerinin değiştiği görülmektedir. Açınım alma kontrolleri Draftsight programı ile yapılmaktadır.

– 6- Özelleştirilmiş Açınım

 

Leave a Reply