SOLIDWORKS Cihaz Kimliği Nedir?

SOLIDWORKS lisans aktifleştirilmesi yapılırken lisans güvenliği için ve lisansın sadece kullanıcı bilgisi dışında başka bir cihazda aktifleştirilmemesini önlemek için “Cihaz kimliği” baz alınarak aktifleştirme işlemi yapılır.

 

SOLIDWORKS lisansımız aktifken cihazımızda yapacağımız kritik değişiklikler cihaz kimliğinizin değişmesine sebep olabilir ve bu değişiklik sebebi ile lisansınız kullanılmaz durumuna geçer. SOLIDWORKS uygulamasının yüklü olduğu bilgisayarda cihaz kimliği, bilgisayarın üzerindeki donanım ve yazılımlardan oluşmaktadır. Bundan dolayı yapacağınız donanımsal ve yazılımsan değişiklikler cihaz kimliğinizin değişmesine sebep olabilmektedir.

SOLIDWORKS Cihaz Kimliği

Cihaz Kimliği Neden Değişir?

 

  1. Kullanıcının bilgisayarına format atması esnasında işletim sistemi sürümünü değiştirmesi (Home, Professional, Premium, Ultimate) kimliğin değişmesine yol açacaktır. Format sonra aynı Windows sürümünü kurmuş olsanız bile yaptığınız format işlemi cihaz kimliğinin değişmesini tetiklemektedir.

 

  1. Cihazınızda yapacağınız donanımsal değişiklikler cihaz kimliğinin değişmesine sebep olabilmektedir. Kullanıcının ekran kartı ya da ana kartını değiştirmesi bilgisayarın kimlik numarasını değiştirir.

 

  1. Kullanıcının format esnasında disk bölümlendirmesini değiştirilirse kimlik numarası değişecektir.

Bu maddelerde bahsi geçen herhangi birisi yapılırsa bilgisayarınızın kimlik numarası değişecektir.

Yukarıda belirttiğim maddelerden birisini yapmamış olsanız bile istisna durumlar cihaz kimliğinin değişmesine sebep olabileceğini unutmayınız

Cihaz kimliğinin değişmesinden kaynaklı lisansınız için bir sorun yaşamanız halinde teknik destek ekibimize [email protected] mail adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Leave a Reply