SOLIDWORKS Kaynak Bilgilerini Teknik Resme Ekleme

Bu içeriğimizde sizlere Solidworks’te tasarladığımız parçalara kaynak bilgisini ekleme ve eklenen kaynak radius değerinin teknik resme nasıl eklendiğini göreceğiz. Teknik resme eklediğimiz bilginin parça üzerinde kaynak radyusu ile ilgili bir revize yapıldığında teknik resimde nasıl güncellenebileceğini sizlerle paylaşacağız.

 

Parçaya Kaynak Ekleme

Videoda gösterilen parçamıza kenar kaynağı komutu ile birlikte kaynağı oluşturuyoruz.

 

Kaynak Değerlerine Denklem Atama

Oluşturulan kaynak değerinin parçanın kalınlığına ilişki oluşturması için 2 adet denklem oluşturuyoruz. Buradaki kaynak radyusunun model üzerinde en ince kalınlığa sahip parçaya göre bir formül oluşturduk siz kendi formülasyonunuza göre değiştirebilirsiniz. ‘A’ burada en ince kalınlığı temsil ederken ‘B’, ‘A’ kalınlığına bağlı olan değişkeni temsil etmektedir. ‘B’ için int (‘A’*(7/10)) denklemi yazılır. Denklemler için parçalar üzerinde bağlantı işlemleri gerçekleştirilir.

Kaynak Değerini Özel Özelliğe Ekleme

Teknik resimde kaynak için oluşturduğumuz ‘B’ denklem değerinin görüntülenebilmesi için özel özellik içerisine eklenme işlemlerini gerçekleştiriyoruz.

Teknik Resme Özel Özellik Değerini Bağlama

Parça üzerinden teknik resme özel özellik değerinin çekilmesi için detaylandırma sekmesi içerisinden not ekleyiniz. Eklenen not için özel özellik ile bir bağlantı oluşturularak değerin çekilmesini sağlayınız.

Sayısal Değerde Virgülden sonraki Değeri Kaldırma

Çekilen değerler kullanmış olduğunuz birim sisteminizdeki özelleştirmelere göre çekilmektedir. Parça ve teknik resim birim sistemleri aynı olacak şekilde düzenleme işlemini gerçekleştiriniz. Bu işlemden sonra teknik resimde vereceğiniz herhangi bir ölçüde de virgülden sonrası eklenmeden gösterilecektir. Virgülden sonraki değerleri toplu bir şekilde görüntülenmesini istiyorsanız videodaki gibi düzenleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Parçada Revizyon yapıldığında Teknik Resimde Güncelliğini Test Etme

Kontrol sağlamamız için parçamızdaki kalınlık değerini denklem üzerinden düzenleme işlemini gerçekleştiriniz. Düzenlenen değişiklikler kontrol edildiğinde sorunsuz bir şekilde yenilendiğini görüntüleyebilirsiniz. Yapılan işlemlerden sonra sorun yaşıyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Leave a Reply