SOLIDWORKS de VR Mindesk İncelemesi

Solidworks programıyla entegre çalıştırabildiğimiz Mindesk programını VR gözlük ile birlikte incelemesini sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Mindesk, Solidworks programına eklenti olarak yüklenebilen bir uygulamadır. Bu uygulama  Solidworks de tasarladığınız modelleri VR gözlükle görüntülemenize olanak sağlayan bir çok ara yazılımdan biridir. Sizlerle birlikte Solidworks de tasarlanan modelimizi  inceleyeceğiz.

Görsel 1 

Mindesk uygulamasının ve VR gözlüğümüz için daha öncesinde kurulum işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Kurulum işlemlerini gerçekleştirdikten sonra Solidworks de datamızı açıyoruz. Objects and Material Explorer penceresinden datamızı görünümü inceleyip Link’ e tuşlayarak Mindesk programına geçiş yapıyoruz. Burada Siteye üyelik girişini gerçekleştirerek datamızın aktarımıyla ilgili ayarlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu ayarlamaları yaptıktan sonra start diyoruz.

Mindesk programında Vr ortamında datamızın metre ile ölçüsünü alabilmekteyiz. Seçme özelliğiyle seçmiş olduğumuz parçanın özelliklerini görüntüleyebiliriz. Kalem sayesinde tasarladığınız modelle ilgili notlar alabilir. Manipülatör ile parçalarımızı taşıyabilir ve  parçaları patlatabilir veya transparanlığını değiştirebiliriz. Kollar yardımıyla modelimizi büyütüp küçültebiliriz. Ayrıca hareket etüdünü canlandırma kesme işlemleri gibi birçok işlemi de pencere üzerinden gerçekleştirebilmemiz mümkündür.

Bu konu hakkında merak ettiğiniz sorular için bizlerle [email protected] üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Leave a Reply