SOLIDWORKS 2025 Beklenen Yenilikler

SOLIDWORKS 2025 çok yakında yayınlanacak ve yine pek çok yeniliği kullanıcılarına sunacak. 3DEXPERIENCE World 2024 etkinliğinin son bölümünde SOLIDWORKS 2025 Yenilikleri konu edilmişti. Bu yazımızda sizlere beklenen iyileştirme ve yenileştirmeleri sunacağız.

SOLIDWORKS 2025 Yeniliklerine Genel Bakış

 

2D Çizimden 3D Çizime Geçiş

Bir çizime başladıktan sonra fikrinizi değiştirirseniz veya 3D çizim yapmanız gerektiğini anlarsanız baştan başlamanız gerekiyordu. SOLIDWORKS 2025 ile birlikte artık 2D çizimleri basit bir tıklamayla doğrudan 3D çizime dönüştürebileceksiniz.

Eskiz Çizim Rengini Değiştirmek için RMB Menüsü

3DEXPERIENCE World 2024’de açıklanan bu yenilik SOLIDWORKS 2025 beklenmeden yayına alınsa da çoğu kişinin gözünden kaçmış olabilir. Artık sağ tık menüsünde Sketch rengini değiştirmeniz için bir seçenek daha var. RMB renk paletinden eskiz rengini rahatlıkla değiştirebilirsiniz.

Chamfer Pah Kırma Seçim Aracı

SOLIDWORKS 2025 ile pah eklemeyi basitleştiren ve süreci oldukça hızlandıran seçim yardımcı aracı geliyor. Bunu daha önce radyus eklerken kullananların çok seveceğine eminiz.

Eksenleri ve Düzlemleri Çoğaltma

SOLIDWORKS Pattern komutu eksenler ve düzlemler için de kullanılabilir olacak. Artık bir düzlemi atamak için bir çok işlem yapıp zaman kaybetmeniz gerekmiyor.

SOLIDWORKS Yapı Sistemlerinde Konfigürasyonlar

SOLIDWORKS profillerle çalışmak her zaman harikadır. 2025 sürümü ile birlikte artık tasarımın daha farklı varyasyonlarını rahatlıkla oluşturabilirsiniz.

Kaynaklı Parçalar/Yapı Sistemlerinde Kesim Listesi Özelliklerini Kopyalama

SOLIDWORKS 2025, kesim listesi özelliklerini toplu olarak kopyalayıp yapıştırma olanağını da sunuyor. Artık bir özelliği kopyalayıp tüm kesim listesi öğelerine veya yalnızca birkaç seçili öğeye yapıştırabilirsiniz.

Sac Metal’de Büküm Çizgileri

Sac metallerde büküm çizgilerini artık düz sac içinde gösterebilirsiniz. Bu sayede sadece büküm çizgilerini göstermek için tasarımlara flans eklemeniz gerekmiyor.

Sac Metal Sekmesi ve Yuva Geliştirmeleri

SOLIDWORKS’un yeni sürümünde selme ve yuva arayüzü tamamen elden geçirildi ve basitleştirildi. Daha sezgisel ve hizalamalar konusunda sizi oldukça rahatlatacak yenilikler sizi bekliyor.

Teknik Resimde Sarkan Boyutları Otomatik Onarma

SOLIDWORKS 2025 ile birlikte çoğu kişinin dikkatini teknik resimdeki otomatik onarma özelliği çekebilir. Ölçü verdikten sonra oluşan hatalar veya diğer bir deyişle sarkan boyutlar otomatik olarak onarılabilecek.

Sizler için Muhtemel SOLIDWORKS 2025 Yeniliklerini genel hatlarıyla derledik. Daha fazla bilgi için Armada Yazılım teknik destek ekibine hemen ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply