DraftSight Mechanical: Parça Referansları ve Parça Listeleri Düzenleme

DraftSight, mühendislik ve tasarım profesyonelleri için güçlü ve kapsamlı bir CAD yazılımıdır.  DraftSight Mechanical, CAD yazılımı DraftSight’ın, özellikle mekanik mühendisler ve tasarımcılar için geliştirilmiş olan bir versiyonudur. DraftSight Mechanical, mühendislik projelerinde ihtiyaç duyulan karmaşık ve detaylı çizimlerin daha hızlı ve verimli bir şekilde oluşturulmasını sağlar. Bu yazılım, tasarım sürecini kolaylaştıran ve hızlandıran bir dizi özel araç ve özellik sunar.

Bu yazımızda bahsedecek olduğumuz parça referansları oluşturmak ve parça listelerini düzenlemek de Mechanical lisans ile size sunulan özelliklerden birisidir.

Aşağıdaki örnek uygulamada da görebileceğiniz üzere parçalarınıza referans noktalar ekleyebilir ve bu referanslar üzerinden parça listeleri çekebilirsiniz.  Bu işlem esnasında dikkat etmeniz gereken iki nokta bulunmaktadır.

Birincisi ; parça referansı tanımlamak istediğiniz çizimi bir blok haline getirerek tek çizim oluşturmaktır.

İkincisi ise; parça referansı tanımladığınız dosyayı çoğaltmak istediğinizde, modeli parça referansı ve blok kısmını beraber seçerek kopyalama fonksiyonunu çalıştırmak olacaktır.

 

Leave a Reply