3DExperience Güncelleme Sırasında CEF Sorunu

3DExperience Connected SOLIDWORKS güncellemesi yapıldıktan sonra nadir de olsa bazı sorunlar ile karşılaşmaktayız. Bu sorunların geneli cihazda bulunan “C++” dosyaları ve “VBA” dosyalarından kaynaklanmaktadır.

Bu dosyalardan oluşan hataların nedeni güncelleme yaptığımız sırada cihazımızın bu dosyaları güncelleyemediği ve eski dosyaların değiştirilemediğinden kaynaklanmaktadır.

En son gelen güncelleme ile aşağıdaki görselde de göstermiş olduğumuz “CEF” sorunu karşımıza çıkmaktadır.

(3DExperience SOLIDWORKS)

 

Cihazımızda bulunan “CEF” ve buna bağlı olan “C++” dosyaların güncelleme sırasında değişmediğinden dolayı ekranda verilen hata ile karşılaşmaktayız. Bu hata gitmediğinden dolayı güncelleme işlemi tamamlanmamaktadır ve SOLIDWORKS uygulamasını kullanamamaktayız.

Çözüm olarak yapmamız gereken denetim masasından “C++” datalarını manuel olarak silmemiz olacak.

(Denetim Masası)

“C++” datalarını elle tek tek silme işlemini gerçekleştirdikten sonra güncelleme işlemini tekrardan yapmamız gerekiyor. Güncelleme sırasında eğer aynı hata ile karşılaşırsak Microsoft’un kendi sayfasından güncel olarak cihazınıza uyumlu “C++” dosyalarını yükleyip kurmanız gerekiyor.

 

Yukarıda verilen işlemleri uyguladığınız taktirde güncelleme işlemini yapabileceksiniz, güncelleme ve kurulum işlemlerini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmek için Armada Yazılım blog sayfamızdan 3DExperience kurulum adlı makalemizi okuyabilirsiniz.

 

Leave a Reply