SOLIDWORKS Manage Süreçlerde Alan Eklendiğinde Gözükmemesi

SOLIDWORKS Manage‘daki güçlü süreç yönetimi yetenekleriyle, hataları en aza indirmek ve onayları kolaylaştırmak için kritik iş akışlarını otomatikleştirebilirsiniz. Bireysel süreçler bir kayıt olarak saklanır ve yetkili katılımcılar bu süreçle ilişkili bilgilere erişebilir. Etkilenen öğeler, belgeler ve CAD dosyaları sürece eklenebilir ve görevler otomatik olarak oluşturulabilir. İlerlemeye ilişkin içgörü görsel olarak görüntülenebilir, böylece süreçte tam olarak nerede olduğunuzu bilirsiniz.

 

Bu süreçlere yeni eklemiş olduğumuz alanlarda süreç içerisinde gözükmemeler oluşmaktadır. Bunun çözümü için aşağıdaki adımları takip edebiliriz.

 

Süreç üzerine gelerek sağ click ‘’Alanlar’’ Sekmesi seçilir.

Süreç Penceresi

Açılan pencerede yeni alan eklemesi yaparak sürece devam ediyoruz.

Alan Ekleme Penceresi

Alan Ekleme Penceresi

Yeni eklemiş olduğumuz alanı ‘’İş Akışı Özellikleri’’ sekmesine giderek süreç içerisinde gerekli ayarlamalarını gerçekleştirebiliyoruz.

İşlem Sihirbazı Penceresi

Açılan pencerede süreç adımlarını seçerek sağ yan panelde açılan ekranda ‘’Görünürlük’’ sekmesinden eklemiş olduğumuz alanların görünürlüklerini ayarlanabiliyoruz. Eklediğimiz alanlar ‘’Erişim Yok’’ olarak tanımlanır. Bu sekme içerisinden ‘’Tam Denetim’’ veya ‘’Salt Okunur’’ modunda ayarlamalar yapabiliriz. İşlemleri tamamladıktan sonra üst tarafta bulunan ‘’Kaydet’’ işlemini yapmamız gerekmektedir.

İş Akışı Özellikleri Penceresi

Süreç içerisinde hangi alanların hangi adımlarda gözükeceklerini belirleyebiliriz.

 

Leave a Reply