SOLIDWORKS MANAGE Seçime Göre Numaralandırma

SOLIDWORKS Manage, Seçime dayalı kodlama oluştururken kullanıcı seçimleri kritik önem taşır. SOLIDWORKS Manage ile projelerimizde seçimler yapmak ve otomatik numaralandırma sistemi kullanarak bu seçimlere göre sıralı kodlama oluşturmak mümkün.

Parça Numarası Seçenekleri altında Proje Alanı Grupları, parça numarasından önce veya sonra herhangi bir alanı kullanarak çok karmaşık şemalar oluşturmaya yönelik gelişmiş seçenekler sunar. Ayrıca yapılan seçimlere göre otomatik numaralandırmanın sıfırlanmasına da olanak tanır. Birden fazla alanda seçim yapıp istediğimiz sınırlayıcıyı belirterek kod oluşturmamız mümkün.

Seçimleri yapacağımız listeleri ‘’Alanlar’’ Bölümünden oluşturuyoruz. Daha öncesinde oluşturulan  ‘’1’’, ‘’2’’ ve ‘’3’’ isimli alanlarda seçimler yaparak ve otomatik numaralandırma ile yaptığımız seçimlerle benzersiz kodlar oluşturabilmemiz mümkündür. ‘’Alanlar’’ Bölümünden ‘’Alan Grupları’’ sekmesini seçiyoruz.

Alanlar Penceresi

Açılan ‘’Alan Grupları’’ penceresinde işlem yapmak istediğimiz alan grubunu seçiyoruz.

Alan Grupları Penceresi

‘’Alan Grubu – özellikler’’ Penceresinden ‘’ Parça Numarası seçenekleri’’ sekmesindeki ‘’Etkinleştirildi’’ tikini işaretliyoruz ve yaptığımız her seçime özel sayacın sıfırlanmasını istiyorsak ‘’Sayaçları Sıfırla’’ tikini işaretliyoruz. Alt bölümde bulunan ‘’artı’’ ikonu ekle ekle diyerek seçimler yapacağımız alanların eklemesi tanımlıyoruz.

Alan Grubu Özellikler Penceresi

‘’Artı’’ İkonu ile açılan pencerede numaralandırmaya ait özelleştirmeler yapabiliyoruz;

Konum: Seçtiğimiz alan değerinin numaralandırmadan önce veya sonra gelmesini tanımlıyoruz.

Alan: Hangi alan ile işlem yapacağımızı seçtiğimiz bölüm.

Sınırlayıcı: Numaralandırmada ayraç olarak kullanacağımız bölüm.

Belirli sayıda karakter kullan: Alan değerimizde kaç karakter kullanacağımızı soldan veya sağdan ifade seçimi sağlayabiliyoruz.

Dizeden ilk tam kelimeyi kullan: Boşluklu değerlerde ilk boşluğa kadar olan değerin tanımlası yapılan bölümdür.

Numaralama Düzeni Bileşik Seçenekleri Penceresi

 

Bu numaralandırma sistemi ile belirli ifadeler tanımlamış olduğumuz değerleri tek bir yerde görebileceğimiz numaralandırma sistemine çevirebilmemizi mümkün kılar.

 

Leave a Reply