Composer’da İşleme Modları

 

Bugün ki blok yazımızda sizlerle birlikte Solidworks programından Composer programına aktardığımız geometrik aktörlerinin görünüm modlarının nasıl değiştirebileceğimizi inceleyeceğiz. Görünüm modları sayesinde daha gerçekçi görünümler elde edebilirken aynı zamanda görünüm şeklini basite indirgeyerek sade bir görüntüde elde edebiliriz. Geometrik aktörümüzü açarak işle penceresinde mod sekmesi içerisinde bulunan mod üzerinden buradaki modlara düzeleme işlemlerini gerçekleştireceğiz.

(1. Görsel)

Düz

Geometrik aktörümüze atanan renklerle birlikte aktörün formuna göre gölge ve ışığın gerçeğe en yakın görünü görüntülenmektedir.

2.Görsel

Dış Hat Düz

Geometrik aktörümüz de düz modu aktör üzerinde dış hat çizgilerini görüntüleyebildiğimiz modudur.

3. Görsel

Gölgeli Resim

Geometrik aktörünüze atanan renkleri kaldırarak beyaz renk üzerinde gölgeli bir görüntü oluşturmaktadır. Buradaki ışığın geldiği noktalar sarı yeşil tonlarında olurken ışığın yansıma yapmadığı yüzeylerde mavi tonlarında görüntülenmektedir. Gölgelerle birlikte dış hat çizgileri de mevcuttur.

4. Görsel

Renkli Gölgeli Resim

Geometrik aktör üzerindeki renkler gölgeli resimdeki mavi sarı yeşil tonlarıyla birlikte dış hat çizgileri de geometrik aktör üzerinde görüntülenmektedir.

5.Görsel

 

Silüetsiz Gölgeli Resim

Bu modda renkler gölgeli moddaki gibi görüntülenirken dış hat çizgileri gölgeli resimdeki çizgilere göre daha soluk olarak görüntülenmektedir.

6.Görsel

Teknik

Geometrik aktörler üzerine atanan renklerle birlikte ışık ve gölgeleri görüntüleyebildiğiniz aynı zamanda dış hat çizgilerinin de olduğu görünüm modudur.

7.Görsel

Düz Teknik

Geometrik aktör üzerine atanan renkler için aktörlerin geometrik formundan etkilenmeyen ışık ve gölge gibi unsurlar olmadan düz bir şekilde renkleri görüntülemenize olanak tanımaktadır.

8. Görsel

8. Görsel

 

Silüet

Geometrik aktörünüzün dış hat çizgileri görüntülenecek şekilde düzenleme işlemi gerçekleştirmektedir. Bu mod da geometrik aktörü üzerinde arka plan da görüntülenmektedir. Çalışma sayfasının arka planına düzenleyeceğiniz görünümler aktörünüz üzerinde de görüntülenebilecektir.

9. Görsel

Düz

Geometrik aktörünüzün yüzeyinde düzlemler birleşerek görüntü bütünlüğünü oluşturmaktadır. Bu modda aktörünüzün görünümü aşağıda iletilen görüntü üzerindeki detaydaki gibi görüntülenmektedir.

10. Görsel

Tel Kafes

Geometrik aktörünüzün dış yüzeyinde oluşan noktaların birleşimi size çizgisel olarak görüntülemenize olanak tanımaktadır.

11. Görsel

Noktalar

Mod içerisinde geometrik aktörünüzü noktalar üzerinden görüntülemenize olanak tanımaktadır.

12. Görsel

Sınırlandırıcı Kutular

Geometrik aktörlerinizi içeri aktarırken aktörlerin sınırlandırıcı kutu bilgileri de dahil olmaktadır. Sınırlandırıcı kutu özelliği aktifleştirdiğinizde aşağıda görüldüğü gibi tüm geometrik aktörlerimizin sınırlandırıcı kutularını görüntüleyebilmekteyiz.

13.Görsel

 

 

Leave a Reply