3DEXPERIENCE – 6WTags ile Geliştirilmiş 3D Aramayı Keşfedin

3DEXPERIENCE platformu, ekip çalışmasını geliştirmek ve iş akışlarını kolaylaştırmak için kapsamlı bir araç seti sunarak dinamik ürün tasarımı ve işbirliği alanında alışılmışın dışında bir platform haline geldi. Tüm yetenekleri arasında 6WTags, ekiplerin platformda işbirliği yapma ve verileri yönetme şeklini tamamen değiştiren güçlü bir araç olarak özellikle önemlidir. 6W Tags’in 3DEXPERIENCE için önemine değinelim.

 

Arama çubuğunun sağında, aşağıdaki görselde görülen kategorilere dayanan bir meta veri filtreleme sistemi olan 6W Tags   simgesi bulunur:

6WTags Arayüzü 1

6W Tags nedir?

6WTag’ler, 3DEXPERIENCE platformunda veri yönetimi ve segmentasyona benzersiz ve yenilikçi bir yaklaşım sunar. Bu filtrelerin yakaladığı altı bilgi boyutuna “6W” denir:

6WTags İçeriği 1

Bu filtreler, arama sonuçlarının, sorguyla ilgili her öğenin düz bir listesi yerine taranması daha kolay olan ölçülebilir gruplara bölünmesine yardımcı olur. Ancak tam olarak aradığınız dosyaya odaklanmak için en iyi seçeneğiniz 6W Tags’dir.

Her kategori, değişiklik tarihi, kullanılan modelleme programı, kilitleme/kilit açma durumu, olgunluk durumu (InWork, Frozen, Released…), Collaborative Space, vb. Arama sonuçlarını tam olarak aradığınız dosyaya daraltmak için herhangi bir filtre kombinasyonu seçilebilir.

 

 Who: İşbirlikçi Kimlik

6W Tags “Who” alanı, kimin neden sorumlu olduğunu belirlemeyi kolaylaştırarak aramakta olduğunuz nesneleri daha kolay bulmanızı sağlar. Kendiniz veya diğer ekip arkadaşlarınızın üzerinde bulunan datalara bu filtreleme seçeneğini kullanarak daha kolay erişebilirsiniz.

Filtrenin 3DSearch’de  Görünme Şekli 1

Filtrenin Dashboard’da Görünme Şekli 1

What: Veriyi Tanımlamak

What” alanı, aramakta olduğunuz nesneye daha kolay ulaşmanızı sağlar. İçerisinde Data tipi, Maturity State durumu, Kilitli veya kilitli olmayan data gibi birçok seçenekleri bulunduran bu alan ile, seçimlerinizi yaparak asıl istediğiniz dataya kolayca ulaşabilirsiniz

Filtrenin 3DSearch’de  Görünme Şekli 2

Filtrenin Dashboard’da Görünme Şekli 2

When: Zaman Yapısı

6W Tags’in “When” alanı, aramış olduğunuz datanızı modifikasyon tarihi, oluşturulma tarihi gibi tarihler ile filtrelemenize olanak sağlar. Böylece belirttiğiniz tarihe göre filtreleme yaparak aradığınız dataya ulaşabilirsiniz.

Filtrenin 3DSearch’de Görünme Şekli 3

Filtrenin Dashboard’da Görünme Şekli 3

Where: Konum Uygunluğu

6W Tags’in “Where” alanı sayesinde dataları konumlarına gçre filtreleyerek daha kolay bulabilirsiniz. Filtre olarak CS, Bookmark, ülke veya şehir (farklı konumlarda çalışılıyor ise) gibi filtreler sayesinde istemiş olduğunuz sonuçları daha kolay çıkarabilir ve bulabilirsiniz.

Filtrenin 3DSearch’de Görünme Şekli 4

Filtrenin Dashboard’da Görünme Şekli 4

 

3DEXPERIENCE’ta 6WTag kullanan özel filtreler, sürekli değişen işbirliğine dayalı tasarım alanında verimlilik ve netliğin örneğidir. Kim, Ne, Ne Zaman, Nerede, Neden ve Nasıl boyutlarını yakalayan bu etiketleri kullanarak ekiplerin büyük miktarda veriyi kolayca keşfetmesi sağlanır. Tasarım iş birliğinin geleceğini benimsemeye devam ederken ekiplerin yaratıcı ve yenilikçi süreçleri, 3DEXPERIENCE’taki 6W etiketlerin potansiyelinden büyük ölçüde etkilenecektir.

Leave a Reply