SOLIDWORKS PDM Varsayılan Yönetici Kullanıcısı ve Ayrıcalıkları

 

Her SOLIDWORKS PDM kasasında varsayılan olarak Admin adında bir kullanıcı bulunur. Bu kullanıcı, yeni bir kasa oluşturulduğunda otomatik olarak eklenir ve silinmesi mümkün değildir. Bu makalede, SOLIDWORKS PDM admin kullanıcısının bazı ayrıcalıklarına göz atacağız.

Bir kasada ek kullanıcılar oluşturduğunuzda, Admin dahil başka bir kullanıcının izinlerini ve ayarlarını kopyalama seçeneği olduğunu fark edeceksiniz.

Kullanıcı Oluşturma Paneli

Ancak, Admin kullanıcısının yeni bir kullanıcıya kopyalanamayan benzersiz özellikleri vardır. Başka bir deyişle, Admin tam anlamıyla kopyalanamaz. Bu durum, Admin’i kasayı yapılandırmak ve SOLIDWORKS PDM’deki sorunları gidermek için ideal kullanıcı yapar.

 

SOLIDWORKS PDM Admin’in Yönetici Ayrıcalıkları

 

Admin kullanıcı hesabı:

 

  • Yeni bir kasada aktif olan tek kullanıcı hesabıdır.

 

  • Kasa içinde devre dışı bırakılamaz, yeniden adlandırılamaz veya silinemez.

 

  • Başka bir kullanıcı tarafından veya başka bir kasa görünümünde kasadan alınmış bir dosyayı silebilir.
  • Kasadan alınmış bir dosyanın kategorisini değiştirebilir.

 

  • Tüm arama favorilerine erişebilir.

 

  • PDM Standard’da, başka bir kullanıcının özel durumundaki dosyaları arayabilen ve görüntüleyebilen tek kullanıcıdır (Bunlar, kasaya eklenmiş ancak hiç kasaya gönderilmemiş dosyalardır.)

 

  • PDM Professional’da, dosyaları seri numaralarıyla otomatik olarak adlandırmak için SOLIDWORKS PDM Eklentisi seçeneklerinde kasa ayarlarını değiştirebilir.

 

Yukarıdaki madde işaretlerinden bazılarına detaylı inceleyelim. Bu maddelerin bazıları yalnızca PDM Standard veya yalnızca PDM Professional için geçerlidir. PDM Professional, tam özellikli bir sunumken PDM Standard, temel ve sınırlı bir versiyondur. Ancak, her iki uygulama da veri yönetiminin temel işlevlerini yerine getirir. Sahip olduğunuz kasa türü, kullanılan lisans türüne bağlıdır.

 

Özel Durumdaki Dosyaları Arama

 

PDM Professional’da, herhangi bir kullanıcı için ayarlanabilen “İlk kasaya gönderme öncesinde dosyaları görebilir (Özel Durum)” adlı klasör izni vardır. Ancak, PDM Standard’da bu izin ayarı mevcut değildir. Sadece Admin kullanıcısı, Standard türde bir kasada diğer kullanıcıların Özel Durum dosyalarını görebilir. Bu nedenle, SOLIDWORKS PDM Admin, tüm dosyaların check-in yapıldığından emin olabilir ve ardından tam yedekleme veya eski istemci makinelerin devre dışı bırakılması gibi bakım işlemlerini gerçekleştirebilir.

SOLIDWORKS PDM Eklentisi için Seri Numarası Seçeneklerini Ayarlama

 SOLIDWORKS PDM Eklentisi, SOLIDWORKS’te etkinleştirildiğinde, SOLIDWORKS Araçlar menüsünden SOLIDWORKS PDM Seçeneklerine erişilebilir hale gelir. Aşağıda görülebileceği gibi:

Araçlar> SOLIDWORKS PDM> Seçenekler

SOLIDWORKS içinde PDM kullanmak için çeşitli seçenekler mevcuttur. Eğer PDM Professional kullanıyorsanız, dosyalar otomatik olarak seri numaraları kullanılarak adlandırılabilir. Aşağıda gösterilen diyalog kutusunda, seri numaraları için ayarları değiştirebilecek tek kullanıcı Admin’dir.

Bu, dosyaların SOLIDWORKS’ten oluşturulduğu durumlar için geçerlidir. Admin, seri numaralarının yeni dosyalara mı, Kaydet ile oluşturulan dosyalara mı yoksa her ikisine mi uygulanacağını seçebilir. Ayrıca, Admin hangi seri numarasının kullanılacağını ve hangi tür SOLIDWORKS dosyalarına uygulanacağını belirler.

SOLIDWORKS Eklenti Özellikleri

 

 

 

 

Leave a Reply