Composer’ da Seçim Seti ve Etkin Nokta Oluşturma

 

Bugün ki içeriğimizde Composer programında seçim seti ve etkin nokta oluşturma işlemlerini nasıl yaptığımızı inceleyeceğiz. Seçim seti oluşturma aktörleri hareketlerini veya seçim işlemlerini daha hızlı bir şekilde yönetebilmenize olanak tanımaktadır. Etkin noktalar oluşturarak seçmiş olduğumuz aktörlere toplu linkleme yapmamıza olanak tanımaktadır.

(1. Görsel)

Seçim Seti Oluşturma

 

Sizlerle birlikte aktörleri seçerek seçim setini nasıl oluşturabildiğimizi inceleyeceğiz. Seçim setine dahil etmek istediğiniz aktörleri seçtikten sonra seçim seti oluşturma ikonuna tıklayarak seçim setini oluşturabilirsiniz.

 

Seçim Setinden Aktörleri Ayırma

 

Seçim seti oluşturulduktan sonra seçim seti içerisinden tekrar aktörler seçilerek seçim seti oluşturulabilir aynı zamanda seçim setinden aktörlerinizi kaldırabilirsiniz. Videoda seçim setinden aktör çıkarma işlemini inceleyebilirsiniz.

 

Seçim Setini Yeniden Adlandırma

Oluşturduğumuz seçim setlerini ilk oluşturduğunuzda isimlendirme yapabildiğiniz gibi ismini tekrar düzenlemek istediğinizde seçim setine sağ klik yaparak veya F2 ile yeniden adlandır diyebilirsiniz.

 

Etkin Nokta Oluşturma

 

Seçmiş olduğunuz aktörler için etkin nokta oluşturabilirsiniz. Etkin nokta sayesinde seçili olan gruba olay sekmesi içerisinden bağlantı ekleyebiliyoruz. Bağlantılar sayesinde önceki, sonraki görünümler, videolar ve web sitesi gibi birçok aktörle bağlantı sağlayarak linklemelerini gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

Leave a Reply