DraftSight ’ta Tablo Eklemek ve Düzenlemeler

DraftSight ürünleri ile iki boyutlu ve üç boyutlu tasarımlar oluşturabilirsiniz.  Bu tasarım süreçlerinizi tablo verileri ile destekleyebilir ve verilerinizi kontrol edebilirsiniz.

Çizim alanınıza tablo ekleyebilmek için Detaylandır sekmesi altından tablolar bölümünü buluyoruz ve tablo komutunu çalıştırıyoruz.  Dilerseniz komut penceresine TABLE yazarak da komutu aktifleştirebilirsiniz.

Açılan tablo ekle menüsü içerisinden tablonuza ait seçimler yapabilirsiniz. Tablo satır ve sütun sayılarını da yine aynı menüden yönetebiliriz.

Tablo Düzenleme Ekranı

Tablo seçimlerinizi yaptıktan sonra Tamam’a tıkladığınızda çizim alanınızda tabloyu konumlandırmak istediğiniz yeri seçebilirsiniz. Ekrana boş olarak gelen kutucuklar içerisine çift tıklayarak değerlerinizi doldurabilirsiniz. Düzenlemek istediğiniz bir metin ifadesine çift tıkladığınızda yazı tipi , boyutu ve stili gibi parametreleri  notu düzenle penceresi içerisinden yönetebilirsiniz.

Tablo Değerlerini Doldurmak

Bir tablo standardı oluşturmak ve bunu kullanmak isterseniz yine detaylandır sekmesi altından tablolar bölümü içinden Tablo Stili komutunu çalıştırabilirsiniz. Bu komut sizi seçenekler menüsüne yönlendirecektir.

 

Yeni bir stil oluşturmak için menü içinden  “+Yeni” ifadesine tıklayıp yeni standardınıza bir isim verebilirsiniz. İsimlendirmesini yaptıktan sonra alt seçimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu alanda tablo verilerinin arka plan rengini, metin konumlandırmalarının nasıl olması gerektiğini, metin türü ve renkleri gibi değişkenleri tanımlayabilirsiniz. Dilerseniz birden fazla yeni tablo stili ekleyebilirsiniz.

 

Bu düzenlemelerden sonra oluşturacağınız tabloların “Standart2” formatında gelmesini isterseniz etkinleştir sekmesinden varsayılan formatınızı değiştirebilirsiniz. Stil kısmında o an hangi format seçili durumda ise bu varsayılan tablo formatınız olarak etkinleştirilir.

Yeni Tablo Stili Eklemek

 

Oluşturduğunuz yeni stili çiziminizde daha önce var olan bir tablo üzerinde uygulamak isterseniz tablonuzu seçip, tablolar menüsü içerisinden Standart formatınızı seçebilirsiniz.

Tablo Standart Değiştirme

Siz de bu şekilde çizimlerinizi tablo verileri ile destekleyebilirsiniz.

Leave a Reply