SOLIDWORKS Flow Sımulatıon Uzak Masaüstü Çözümleme Yöntemi

SOLIDWORKS Flow Simulation ile akış analizlerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz.Ancak bazı çalışmalarda maalesef donanımımız yeterli olmayabiliyor. Bu noktada SOLIDWORKS Flow Simulation’ın sağladığı başka bir bilgisayarda çözümleme yeteneğini kullanabilmekteyiz.Bir ağ bağlantısı üzerinden SOLIDWORKS Flow Simulation Uzaktan Çözücüye paylaşma olanağı sağlar.

Bu işlem yapıldığında analiz kaynakları yerel bilgisayarda serbest bırakılır ve çözücü çalışırken performans düşüşü olmadan diğer çalışmalara devam edilir. Diğer dosyalar üzerinde çalışmaya devam etmek için yeni bir SOLIDWORKS penceresi açabilirsiniz. Bu, birden fazla kullanıcının sınırlı donanıma sahip bilgisayarları olduğu ancak hesaplamaları artan hızda çalıştırmak için güçlü bir masaüstü bilgisayarı paylaşabildiği durumlarda yararlı olabilir.

İşlem yerel ve uzak makine arasında paylaşılır:

  • Yerel Makine ’de mesh oluşturma, akış sonuçları dosyasının oluşturulması ve ilk yineleme hesaplamasından önce ön işleme
  • Uzak Makine ’de tüm çözüm yinelemeleri

Bu noktada bir dip not iletmek gerekir ki hesaplamalar yalnızca bir uzak bilgisayarda gerçekleştirilebilir.

İşlem Adımları

1.Setup: SOLIDWORKS ve Flow Simulation’ın hem yerel hem de uzak makinelere kurulu olması gerekir ve her ikisi de aynı sürüm ve servis paketinde olmalıdır.

2.Lisanslama: SOLIDWORKS ve Flow Simulation uzak makineye kurulmalı olsa da yetkilendirme gerektirmez. Yalnızca yerel makinenin SOLIDWORKS ve Flow Simulation lisansına erişmesi gerekir. Çözme sırasında yerel makine hem SOLIDWORKS hem de Flow Simulation lisansını kullanmaya devam edecektir.

SOLIDWORKS ve/veya Flow Simulation’ın sabit bir lisansı kullanılıyorsa, uzak makinede etkinleştirmeye gerek yoktur.

SOLIDWORKS ve/veya Flow Simulation’ın paylaşılan ağ lisansları kullanılıyorsa, uzak makine herhangi bir ek lisans kullanmayacaktır.

Seçenekler: Uzaktan Çözücü seçenekleri yerel makinede Araçlar> Akış Simülasyonu > Araçlar > Seçenekler altında bulunabilir.

Yerel ve uzak makineler arasındaki iletişim, paylaşılan ağ üzerinden bir TCP portu aracılığıyla yapılır. Varsayılan olarak TCP portu 30950 kullanılır. Bu, seçenekler içinde veya başka bir uygulama varsayılan portu kullanmayı gerektiriyorsa çözümden önce değiştirilebilir. BT’nizin, ağ güvenlik duvarlarında tanımlanan port aracılığıyla hem gelen hem de giden iletişime izin verildiğinden emin olmasını sağlayın. Uzak makineye bağlantıyı doğrulamak için bir telnet testi çalıştırın.

Flow Simulation içindeki uzak masaüstü çözümleme başlığı

 

Çözüm çalıştırılırken sonuçlar uzak makinedeki geçici bir dizine kaydedilir. Varsayılan olarak bu C:\Windows\Temp altına kaydedilir ancak yukarıda gösterildiği gibi Uzaktan Çözücü seçeneklerinde değiştirilebilir. Çözüm sırasında sonuçları depolamak için yeni alt klasörler oluşturulur. Çözüm tamamlandığında sonuçlar yerel makineye kopyalanır ve geçici alt klasörler uzak makineden silinir.

 

Çözümleme: Bir projeyi çözmek için, Çalıştır iletişim kutusu uzak bilgisayarı seçici olarak seçme olanağı sağlar. Varsayılan olarak bu, tüm yinelemelerin yerel makinede çözüldüğünü belirten ‘Bu bilgisayar’ olarak ayarlanır. ‘Bilgisayar ekle’ olarak değiştirmek, bir ağ bilgisayarına göz atmanızı veya uzak makine adını manuel olarak eklemenizi sağlar.

Uzak masaüstü seçim alanı

 

Çözümleme tamamlandıktan sonra yerel makineden post proses çıktıları alınabilir ve sonuçlar irdelenebilir.

Leave a Reply