Visualize İnteraktif Görüntü Alma

Bugün ki Blok yazımızda sizlerle birlikte Visualize Professional paket içerisinde bulunan interaktif çıktı özelliğini göreceğiz. İnteraktif olarak alınan bu çıktılar html uzantısı olarak yayınlanmaktadır. Alınan çıktılar interaktif fotoğraf veya oluşturduğunuz videolar için interaktif videolar alınabilmektedir. İlk olarak fotoğraflar olarak çıktı almayı inceleyelim.

Görsel 1

Etkileşimli Görünümünde Yörüngeler

Visualize da datamızı görsel düzenlemeleri tamamlandıktan sonra çıktı esnasında kamera açısının dışında görsellerin kalmaması için kontrol sağlayarak düzenlemesini gerçekleştiriyoruz.

Kamera düzenlemelerimiz bittikten sonra render alma kısmında etkileşimli görünüm içerisinde düzenlemeniz gereken bazı değerler karşımıza çıkmaktadır. Burada girilecek değerlerin açıklaması aşağıdaki gibidir;

  1. Yörünge sayısı; bir kameranın modelin etrafında kaç kez döndüğünü gösterir.
  2. Yörünge başına görüntüler; kamera yörüngesi başına oluşturulan hareketsiz görüntü sayısını gösterir.
  3. Başlangıç açısı; yörüngenin en düşük açısını ayarlar.
  4. Son açısı; yörüngenin en yüksek açısını ayarlar.

Size uygun şekilde değerleri girerek render’ınızı başlatınız.

Etkileşimli Görünümde Animasyon

Görsel düzenlemeleri ve animasyonumuzu oluşturalım. Burada kısa bir animasyon oluşturacağız. Oluşturduğumuz animasyon tamamladıktan sonra render kısmına geliyoruz.

Görsel düzenlemeler ve animasyon oluşturulduktan sonra etkileşimli görünüm için animasyon kısmının artık aktif olarak görüntülendiğini görebilirsiniz. Bu özellik aktifleştirilerek çözünürlük değerini belirleyerek render işlemini başlatıyoruz alınan çıktı sonucunda mouse hareket ettirildiğinde html çıktıda videonun oynatıldığını görebilirsiniz.

 

Leave a Reply