Step Kaydedilen Montaj Dosyasını Parça Olarak Açma

SOLIDWORKS’ te oluşturduğumuz bir parçayı başka bir SOLIDWORKS kullanıcısına aktarmak istediğimiz zaman ya da paylaşmak istediğimiz zaman genellikte STEP formatı ile kaydedip bu şekilde paylaşım işlemi gerçekleştiriyoruz. Bazı durumlarda ise ekip arkadaşlarınız arasında SOLIDWORKS sürüm farkı olmasından kaynaklı olarak STEP formatı ile dosya paylaşımı yapmak zorunda kalabiliyorsunuz.

STEP formatı ile gönderdiğimiz datanın parçaları unsur ağacında gizlenir ve datayı yalnızca katı bir gövde olarak görürüz.

Eğer size bir STEP dosyası geldiyse ve bu gelen STEP montaj halindeyse bunu parça olarak açabilirsiniz. Normalde açtığınızda STEP dosyası içerisindeki her bir parça ayrı parçalar halinde gelecektir. Bunun nedeni varsayılan STEP dosya alma ayarlarınızdaki seçeneklerindeki montaj ayarlarınızın Varsayılan (Dosya Başına) şeklinde olmasıdır.

                                                                 (Varsayılan Step Ayarları)

Bu ayarı Montajı Çoklu Gövde Parçası Olarak Al seçeneğini işaretleyerek değiştirirsek SOLIDWORKS, STEP olarak kaydedilmiş tüm montajları parça şablonu içerisinde açacaktır.

                                   (SOLIDWORKS STEP Dosya Alma Seçenekleri)

 

Ayarı değiştirdikten sonra STEP olarak kaydedilmiş bir montaj dosyasını açtığınızda tek parça halinde ve altında parçaların gövdeleri bulunacak şekilde açabilirsiniz.

SOLIDWORKS (Step Dosya Alma)

Bu şekilde STEP formatı olarak gelen montajın parça referanslarını yönetmekle vakit kaybetmezsiniz.

Montaj dosyasında gövde sayısı fazla olduğu zaman performans sorunlarına neden olabilmektedir. Bu yüzden gövdeleri birleştirerek veya basitleştirerek kullanmanız gerekebilir.

 

Leave a Reply