3DEXPERIENCE Offline Mod Kullanma

3DEXPERIENCE Connected kurulumu tamamlandıktan sonra cihazınızda internet olmadığı zaman ya da internet hızınızın yavaş olmasından kaynaklı olarak yavaşlık olma ihtimali olabilir. Bunun için 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS u “Offline” modu kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz. İlk yapmamız gereken SOLIDWORKS açıldığı zaman bağlantının kurulmasını beklememiz gerekmektedir. Ardından aşağıda verilen görseldeki adımları yapmamız gerekmektedir.

Görselde de gösterildiği gibi işaretle gösterildi butona bastığımız zaman “Çevrimdışı Çalış” seçeneği çıkmaktadır.

Ardından aşağıdaki görselde gösterildiği gibi “1-30” güna arasında bir gün belirlememiz gerekmektedir. Minimum 1 gün maksimum 30 gün seçebilirsiniz. Verdiğiniz gün sayısı bittikten sonra otomatik olarak internet bağlantısı sağlayacaktır eğer internet bağlantısı yok ise programda bağlantı sorunu yaşanılacak ve program kapanacaktır.
  • SOLIDWORKS Connected uygulamasını açabilmeniz için bilgisayarınızda masaüstüne SOLIDWORKS Connected kısayolu oluşturmanız gerekmektedir .
  • İhtiyaç duyacağınız tüm verilerin indirildiğinden emin olun. Bu, büyük projeler için biraz zaman alabilir, bu nedenle önceden planlama yapmak önemlidir.
  • Offline Mod’u etkinleştirdikten sonra, internet bağlantınız kesilse bile projeleriniz üzerinde çalışmaya devam edebilirsiniz. Modelleme, tasarım değişiklikleri ve analizler yapabilirsiniz.
  • Çevrimdışı modda çalışırken yapılan tüm değişiklikler yerel olarak kaydedilir ve bağlantı tekrar sağlandığında sunucu ile senkronize edilir.
  • Eğer aynı dosya üzerinde hem çevrimdışı hem de çevrimiçi değişiklikler yapılmışsa, platform kullanıcıya değişiklik çakışmalarını çözmesi için seçenekler sunar.

Leave a Reply