SOLIDWORKS PDM Ön İzleme Sekmesinde Konfigürasyon Seçimi

SOLIDWORKS PDM, SOLIDWORKS dosyalarının tüm konfigürasyonlarını ön izleme penceresinden açma imkânı sunar. Bu özellik, kullanıcıların dosya konfigürasyonlarını doğrudan eDrawings ile açmasını veya PDM ön izleme sekmesinde görüntülemesini sağlar. Ayrıca, teknik resimlerin tüm sayfalarını ön izleme penceresinde görmek mümkündür. Bu kapsamlı ön izleme yetenekleri, kullanıcıların dosya yönetimini daha verimli ve etkili bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

PDM Ön izleme Tam kullanıcı arayüzü

Peki bu özelliği nasıl kullanabilir ve nasıl fayda sağlayabiliriz?

Not: Konfigürasyon desteğini kullanabilmek için SOLIDWORKS PDM ve eDrawings programlarını en az 2019 sürümünde kullanıyor olmanız gerekir.

Not2: SOLIDWORKS dosyalarındaki konfigürasyonlar otomatik olarak ön izleme penceresinde aktif olmayacaktır, aşağıdaki adımları takip ederek aktifleştirebilirsiniz.

SOLIDWORKS PDM Ön İzlemede Konfigürasyon Seçimi

  1. Konfigürasyonları bulunan tasarımınızı 2019 veya sonraki sürümleri kullanarak tasarlayınız.
  2. Konfigürasyon Yöneticisini Açın:

SOLIDWORKS penceresinin sol tarafında bulunan Konfigürasyon Yöneticisi sekmesine tıklayarak konfigürasyonları yönetin.

İlgili Konfigürasyonu Seçin:

Ön izlemesini göstermek istediğiniz konfigürasyonu bulun ve sağ tıklayın.

Görüntü Veri İşareti Ekle (Add Display Data Mark) Seçeneğini Aktif Hale Getirin:

Açılan menüde “Görüntü Veri İşareti Ekle” seçeneğini seçin. Bu işaret, konfigürasyonun görsel verilerini kaydeder ve PDM ön izleme penceresinde hızlı ve doğru bir şekilde görüntülenmesini sağlar.

Konfigürasyon Yöneticisi

Dosyanızı bu şekilde kaydedip kasaya gönderdiğinizde, konfigürasyonlarını PDM ön izleme sekmesinde görüntüleyebilirsiniz.

Ancak, bu seçeneği seçmek dosya boyutunun artmasına neden olacaktır ve dosyanızı her kaydettiğinizde grafiksel verinin tüm konfigürasyonlarda güncellenmesi daha uzun sürecektir! Bu durum, kaydetme işlemleri sırasında bekleme süresini uzatabilir.

Windows gezgini üzerinde bu ön izlemeleri gözlemleyebilmek için ise DM klasör arayüzünde üst yatay menüden “Görüntü> Seçenekler > SOLIDWORKS ön izlemesinde tam kullanıcı arayüzünü göster” (Display > Options > Show Full UI in SOLIDWORKS Preview) seçeneğini aktif hale getirmelisiniz.

Windows Explorer Arayüzü

 

Deliksiz Konfigürasyonu Seçiliyken Ön İzleme

Leave a Reply