SOLIDWORKS PDM “Durum değişikliği sırasında alt referansları seçin.” Ayarı Nedir?

SOLIDWORKS PDM, dosya revizyonlarını yönetme ve parçaların durumlarına göre yetkilendirmeleri ayarlama imkânı sunan onay mekanizmalarına sahip gelişmiş iş akışları içerir. Bu iş akışları, montaj gibi alt referansları bulunan bileşenlerin onaya gönderilmesi veya revizyon talep edilmesi durumunda, ilgili tüm alt dosyaların otomatik olarak seçilmesini ve bu geçişe dahil edilmesini sağlar. Böylece, tüm alt bileşenlerin onay sürecinden geçmesi güvence altına alınır. Ayrıca, SOLIDWORKS PDM, bu süreci daha verimli hale getirmek için çeşitli otomasyon araçları ve raporlama seçenekleri sunar, böylece kullanıcılar dosya yönetimini daha etkili bir şekilde gerçekleştirebilirler.

Durum Geçişleri Arayüzü

Herhangi bir dosyayı geçiş eyleminin dışında bırakmak için, durum değişikliği sütunundan dosyanın seçimini kaldırabilirsiniz. Eğer sadece durumunu değiştirmek istediğiniz dosyanın seçili olarak gelmesini istiyorsanız, aşağıdaki kullanıcı bazlı ayarı sağlayabilirsiniz.

Durum değişikliği esnasında yalnızca seçtiğiniz dosyalarla ilerleyebilmek için:

  1. Windows arama çubuğuna “Yönetim” veya “Administration” yazarak SOLIDWORKS PDM’in yönetim panelini açın.
  2. Yönetim paneline ilgili ayarın sağlanacağı kullanıcı veya PDM Admin şifresi ile giriş yapın.
  3. Ayarlamayı yapmak istediğiniz kullanıcıya sağ tıklayın ve Ayarlar menüsüne girin.
    Kullanıcı ayarları

  4. Referans iletişim kutusu sekmesindeki “Durum değişikli sırasında alt referansları seçin” seçeneğini pasifleştirin.

    Ayarlar Paneli

  5. Ayarı yaptıktan sonra durum değiştir komutunu kullandığınızda artık sadece seçili dosyanın durumu değişecektir. Açılan pencereden yine manuel olarak istediğiniz dosyaların durumunu değiştirmek için seçim yapabilirsiniz.
    Durum geçiş arayüzü

Bu ayar sayesinde, SOLIDWORKS PDM kullanıcıları dosya durum değişikliklerini daha esnek bir şekilde yönetebilir ve gerektiğinde alt referans dosyalarını sürece dahil etmeden hızlıca değişiklik yapabilirler. Bu, özellikle büyük montaj projelerinde zaman tasarrufu sağlar ve iş akışlarının daha kontrollü bir şekilde ilerlemesine olanak tanır. Kullanıcılar, bu ayarları ihtiyaçlarına göre uyarlayarak dosya yönetimini daha etkin ve verimli hale getirebilirler.

Leave a Reply