SOLIDWORKS PDF Kaydetme Sorunu

SOLIDWORKS ‘de montaj, parça ve teknik resimde pdf  olarak kaydetme işlemi yapıldığında kaydetme işlemde sorun yaşamanız durumunda aşağıdaki adımları kontrol ediniz.

SOLIDWORKS PDF Kaydetme Sorunu Kesin Çözüm

 

Görsel 1 de farklı kaydet işlemi seçilerek kayıt türü pdf olarak belirlediğimizde kaydetme işlemi gerçekleştirilmediği görülüyor. Pdf kaydetme sorununda öncelikle Solidworks eklentiler kısmını kontrol ediyoruz.

Seçeneklerden eklentiler kısmına tıkladığımızda karşımıza aşağıda pencere açılıyor. Buradaki pencere sahip olduğunuz lisans ve ürünlere göre değişkenlik göstermektedir. Sol tarafta işaretli olan kutular mevcut Solidworks açılışında açılacağını sağ tarafta bulunan işaretli kutular tüm Solidworks açılışlarında açılacaklarını ifade etmektedir.

Eklentiler kısmında aktif olan tüm eklentileri kapatarak tamam diyerek onaylayınız. Bu işlem sonrasında farklı kaydetme işlemini tekrar deneyiniz. Yapılan işlemlerden sonra sorununuz devam ediyorsa aşağıdaki adımları takip ederek kontrol sağlayınız.

Arama motorundan denetim masasına açınız. Denetim masasında görüntüleme ölçütünü kategori olarak düzenleyebilirsiniz. Burada saat ve bölge altında bulunan tarih, saat veya sayı biçimini değiştire tıklayınız. Açılan yeni pencerede Unicode olmayan program dili için sistem yerel ayarlarını değiştire tıklayınız.

Açılan pencerede Beta: Dünya çapında dil desteği için Unicode UTF-8 kullan seçeneğini devre dışı bırakarak onaylayınız. Bu konuyla ilgili açılan SR’ da şuanda hala beta testleri devam ettiği için sorunlar yaşanabileceği iletilmiştir.

Bu işlem sonrasında cihazınızda uygulanabilmesi için yeniden başlatma işlemi gerçekleştiriniz. Solidworks programında pdf olarak kaydetmeyi tekrar deneyiniz. Yapılan işlemler sonrasında pdf kaydetme sorununuz hala devam ediyorsa bizlerle iletişime geçiniz

Leave a Reply