PDM Başka Bir Cihazda Kasadan Alınan Dosyaları Kasaya Gönderme

Bir dosyayı farklı bir cihazdan/kullanıcıdan teslim etmeniz gerekmesinin birçok nedeni olabilir. Cihaz çökerse, kullanıcı artık şirkette değilse gibi bazı olasılıklar sonucu ortaya çıkan bu problemi çözmenin birkaç yolu var. Diğer kullanıcıların kontrol etmesi ve duruma göre düzenleme yapması için dosyaları kasaya geri almak için aşağıdaki seçeneklere göz atabilirsiniz.

Bilgisayara erişiminiz varsa ancak kullanıcıya erişiminiz yoksa

PDM Kasasının yöneticisi, başka bir kullanıcı tarafından teslim alınan bir dosyayı teslim etme olanağına sahiptir. Kullanıcı (admin) tarafından yapılan değişiklikleri koruyacağı için mümkünse önerilen seçenek bu olacaktır.

Alternatif olarak, Yönetici kullanıcının şifresini değiştirerek, kullanıcının müsait olmadığı durumlarda makinesinde kullanıcı olarak oturum açmasına izin verebilir.

Bilgisayara erişiminiz yoksa

PDM kasasının yöneticisi, uygun yönetim İzinlerine sahip herhangi bir kullanıcıyla birlikte, diğer kullanıcılar tarafından kasadan alınan dosyaları kasaya gönderme olanağına sahiptir. Kasadaki dosyaya sağ tıklayın ve “kasadan almayı iptal et”i seçin.

Uyarı: Bu işlem, dosya sürümünü kasaya teslim edilen son sürüme döndürecek ve kullanıcı tarafından yapılan tüm yerel değişiklikleri kaybetmeye sebep olacaktır.

Kullanıcıların “kasadan almayı iptal et” işlemini sağlayabilmesi için gereken İzin, kullanıcı/grup altındaki Yönetici aracında verilebilir.

Yönetim izinleri paneli

Bilgisayara erişiminiz yoksa ancak dosya grubuna erişiminiz varsa

Dosya setine erişiminiz varsa ancak bilgisayara erişiminiz yoksa (makine çöktü ancak sabit sürücü kurtarıldı veya kasaya erişimi olmayan kullanıcı tarafından sağlanan dosyalar), en son sürümü kasaya eklemek için bazı geçici çözümler bulunuyor.

Önerdiğimiz iş akışı:

  • Dosyanın en yeni sürümünün kasanın dışında yerel olarak kaydedilmesini sağlayın.
  • Doğru izinlere sahip bir kullanıcıdan ilgili dosyaya kasadan alma işlemini iptal et eylemini gerçekleştirin.
  • Dosyayı tekrar kontrol edin, ardından yerel sürümü kasaya yerleştirin ve dosyanın üzerine yazın
  • Referansların doğru olduğundan emin olmak için dosyayı açın ve gereken düzeltmeleri yapın
  • Dosyanın daha yeni sürümünü kontrol edin.

Bu işlemler sonrasında istenilen işlem sorunsuz tamamlanmış olacaktır.

Leave a Reply