SOLIDWORKS PDM Veri Kartlarındaki Varsayılan İfadeler

Kart denetimleri için varsayılan değerler, kullanıcı müdahalesi olmadan değerlerin otomatik olarak doldurulmasını sağlamak için SOLIDWORKS PDM Standard ve Professional veri kartlarında kullanılabilecek güçlü bir araçtır. Veri kartı düzenleyicisinde bir denetimi düzenlerken, belirli bir kontrol için varsayılan bir değer seçmek üzere birçok seçenek vardır. Bu seçenekler arasında metin, üst klasörün veri kartındaki bir değer veya dosya adı, kullanıcının baş harfleri ya da geçerli tarih gibi özel değerler bulunur.

Metin değeri seçeneği, Kart düzenleyicisinde hemen erişilebilenlerin ötesindeki çeşitli yerel ve özel SOLIDWORKS özelliklerini değerlendirmek için en esnek seçenektir. Düzenleme kutucuğu ve liste kontrollerinin varsayılan metin değeri veya serbest metin listesi seçeneklerinde bu tür ifadeler için aşağıdaki söz dizimini kullanabilirsiniz.

Burada listelenenlerden başka kullanılabilecek birçok ek varsayılan özellik bulunmaktadır. Bu özelliklerle ilgili olarak, Özel Özellik Değerleri / Metin İfade Alanındaki açılır menüye bakabilir ve yukarıdaki örnekler gibi bunları biçimlendirebilirsiniz.

Bu varsayılan değerlerin bir veri kartında nasıl kullanıldığına dair iki adet örnek aşağıda bulunmaktadır. İlk örnekte, düzenleme kutusunun SOLIDWORKS parçasının malzemesini ve kütlesini otomatik olarak değerlendirmek için nasıl kullanıldığı incelenmiştir. İkinci örnekte ise, bir seçim listesinin kullanıcının parça numarası olarak dosya adını veya yapılandırma adını seçmesine olanak tanıma durumu değerlendirilmiştir.

Örnek 1: Düzenleme Kutucuğu Kontrolünde Varsayılan Değer

“SW-Material” gibi varsayılan ifadeler, PDM değişkeni malzeme ile ilişkilendirilmiş düzenleme kutucuğu kontrolü için varsayılan değer olarak eklenir. Bu değişken, SOLIDWORKS özel özelliği olan “Malzeme” ile bağlantılıdır ve değişken eşlemesi aracılığıyla bağlanır.

Benzer şekilde, “SW-Mass” düzenleme kutucuğu için seçilmiş ve sonuçta parçanın hesaplanmış kütlesi ile ilişkilendirilmiştir. Bir parça dosyası SOLIDWORKS PDM kasasında oluşturulduğunda ve kaydedildiğinde, bu ifadeler otomatik olarak veri kartına eklenir ve kullanıcı tarafından uygulandığında gerçek SOLIDWORKS malzeme adını ve karşılık gelen kütleyi değerlendirerek bir özel özellik olarak depolanır.

Bu değerlendirme sonucu, [email protected] ve [email protected] ifadelerini kullanarak dosya şablonuna özel özellik açılır menüsüyle eklenen ifadeyle aynıdır. Ancak, birçok dosya şablonunda bu özellik eşlemesi önceden yapılandırılmamıştır, bu yüzden dosyaların bu özellik ve eşleme ile donatılması için bireysel olarak düzenlenmesi gerekmektedir.

Bu varsayılan değer yöntemini kullanarak, malzeme ve kütleyi otomatik olarak kaydetmeye başlayabiliriz. Bu, sadece yeni belgeler için değil, aynı zamanda başlangıçta bu özelliği eksik olan ve SOLIDWORKS PDM’e taşınan mevcut veri için de geçerlidir.

Ancak, mevcut dosyaların ifadenin değerlendirilmesi için SOLIDWORKS aracılığıyla yeniden oluşturulması ve kaydedilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, değerlendirilmemiş olarak kalacaklardır.

Örnek 2: Açılır Liste Denetimi

Parça numarası kontrolü, seçeneklerin ya $PRP: SW-File Name” ifadesi ile Windows dosya adını uzantısız olarak kullanmak, ya da $PRP:”SW-Configuration Name” ifadesi ile SOLIDWORKS yapılandırma adını kullanmak, ya da özel metin kullanmanın içinde olduğu bir açık listedir. Bu ifadeler daha sonra varsayılan değer olarak seçilebilir.

Bir organizasyon içinde dosya adlandırma ve parça numaralandırma politikalarına bağlı olarak, bir dosya ya parça/seri numarasına göre adlandırılabilir veya dosya adı olarak kısa bir açıklama alabilir, bu sırada parça numarası ayrı bir özel özellik olarak kalır. SOLIDWORKS yapılandırmaları ayrıca BOM’lar ve çizimlerde kullanılmak üzere yapılandırma özgü bir tire numarası da alabilir.

Bu yöntem, bir kullanıcıya özel bir değer veya dosyanın kendi özelliği olarak dosya adı veya yapılandırma adı gibi bir özelliği kullanma seçeneği sunar. Bu örnekte, dosya adı @ sekmesi için seçilen değerdi ve yapılandırma adı yapılandırma özgü değerler için seçildi. Ancak, dosya veya yapılandırmalar yeniden adlandırılırsa, veri kartının güncellenmesi için dosyanın yeniden oluşturulup kaydedilmesi gerektiği önemlidir.

Veri Kartında Konf. Bazlı Parça Numarası Görünümleri

Leave a Reply