Composer’dan Word’e Görsel Ekleme ve Güncelleme

Bu makalemizde sizlerle birlikte SOLIDWORKS Composer ’da oluşturulan dokümanların Word ’e aktarılması ve Composer projenizde aktörlerde revizyonlar olduğunda Word belgesinde nasıl güncelleyeceğimizi inceleyeceğiz.

SOLIDWORKS Composer ‘dan Word ’e Görsellerin Aktarılması

Composer içerisinde oluşturulan görselleri anasayfa veya atölyeler içerisinden yüksek çözünürlüklü resim ile dışarı aktarma işlemi gerçekleştireceğiz. Yüksek çözünürlüklü resme tıkladığınızda açılan pencerede yüksek çözünürlük kısmından belge boyutlarını düzenleyerek birden çok kısmına tıklayınız. Oluşturmuş olduğunuz görünümleri toplu bir şekilde kaydetmek için görünümler kısmının yanında bulunan kutuya tıklayarak aktifleştiriniz. Dosya şablonu kısmında %filename%_%viewname% yazmaktadır. Buradaki dosya adı şablonu görünümler dışarı aktarılırken yapılacak isimlendirmeyi ifade etmektedir. Burada Composer datasına verilen ismin alabilmesi için %filename% kullanılırken, görünüm aktörlerine verilen isimleri alabilmesi için %viewname% kullanılmaktadır. Farklı kaydet diyerek belirtmiş olduğunuz klasöre seçeceğiniz kayıt türüne göre kaydetme işlemi gerçekleştiriniz.

Word programı açılarak ekle sekmesine geliniz boş belge veya mevcut şablonunuzu açınız. Açılan çalışma sayfasında ekle kısmına geliniz. Çizimler içerisinde bulunan Resimler kısmına geliniz. Resimler içerisinden bu cihaz seçeneği seçilerek cihazınızdaki aktarmak istediğiniz görselleri seçiniz. Burada görseller seçildikten sonra ekle kısmının yanındaki “▼” simgeye tıklayınız. Açılan seçeneklerden ekle ve bağla seçeneğini seçiniz ve tamama tıklayarak görsellerin çeri aktarılmasını sağlayınız.

SOLIDWORKS Composer Değiştirilen Aktörlerin Word Programında Güncellenmesi

Composer ’da aktörlerde güncellemeler veya değişiklikler yapıldığında önceden oluşturduğunuz Word belgesinde de yapılan değişiklikleri güncelleyebilirsiniz. Bu işlemler için Composer ‘da güncellenen görüntülerin tekrar kaydetme işlemini gerçekleştiriniz. Kaydetme işleminden sonra Word belgesinde yapılan güncellemelerin alınabilmesi için; dosya bilgi dosya bağlantılarını düzenle seçilerek açılan pencerede ctrl+A direk tüm görüntülerin seçimi sağlanılarak şimdi güncelleştir seçeneği ile güncelleme işlemi gerçekleştiriniz. Tamama tıkladıktan sonra sayfalar üzerinde kontrol sağladığınızda. Görüntülerin güncellendiğini görebilirsiniz.

Leave a Reply