SOLIDWORKS Manage Süreçler için PDM Seçenekleri

SOLIDWORKS Manage, ürün geliştirme süreçlerini yönetmek ve projeleri, belgeleri ve iş akışlarını organize etmek için kullanılan güçlü bir araçtır. SOLIDWORKS PDM ise, mühendislik verilerini güvenli bir şekilde depolamak, organize etmek ve yönetmek için kullanılan bir çözümdür. Bu iki araç birlikte kullanıldığında, ürün geliştirme sürecindeki veri yönetimi daha verimli ve organize bir şekilde gerçekleştirilebilir.

SOLIDWORKS Manage’da bir süreçten elde edilen PDM çıktılarına yönelik daha fazla seçeneğimiz var;

İşlem Yapılandırma Sihirbazı > İş Akışı Özellikleri > Çıktılar

PDM dosyalarının sürümünü artırmayın

Bu etkinleştirildiğinde, işlem çıktısının bir parçası olarak yeni bir sürüm oluşturulmaz. Bu, PDM Son Sürümün Üzerine Yaz içindeki seçeneğe benzerdir.

Bu seçenek hakkında birkaç not;

  • Bu ayar yalnızca SOLIDWORKS Manage çıktısı için geçerlidir.
  • Bu öğeye bağlı çok sayıda öğe varsa biraz zaman alabilir

Aşağıdaki durumlarda PDM iş akışında En Son Sürümü Üzerine Yaz seçeneğini kullanarak PDM’de ekstra sürümler oluşturulmasını önleyebiliriz;

  • PDM iş akışının durumunu yönetin
  • PDM geçişi bir değişkeni günceller.

İzinler: Oturum açmış kullanıcının izinlerini kullan

Bu, işlem çıktısını tamamlamak için oturum açmış kullanıcının izinlerini kullanacaktır.

İzinler: Aşağıdaki kullanıcıdan alınan izinleri kullan

PDM’deki görevler içindeki işlevselliğe benzer şekilde, Çıktı Sürecinin tamamlama sırasında kullanması için bir kullanıcı hesabı atama yeteneğine sahibiz. Bu, kullanıcıların çıktıyı tamamlama amaçları için normalde sahip olmayacakları izinleri devralmalarına veya sınırlamalarına olanak tanır.

SOLIDWORKS Manage ve PDM, birbirini tamamlayan özelliklere sahip olduğundan birlikte kullanıldığında önemli avantajlar sunar. SOLIDWORKS Manage ve PDM, birlikte kullanıldığında mühendislik verilerini, projeleri ve süreçleri daha verimli bir şekilde yönetmeye olanak tanır. PDM’in güçlü veri yönetimi özellikleri, Manage’in gelişmiş proje ve süreç yönetimi kabiliyetleri ile birleştiğinde, ürün geliştirme süreçleri daha düzenli, kontrollü ve izlenebilir hale gelir.

Leave a Reply