SOLIDWORKS PDM Veri Kartı Onay Butonu Formül ile Aktif Etme

SOLIDWORKS PDM ’de bilindiği gibi yönetim paneli üzerinden çalışmakta olduğumuz kasada bulunan yapımızda kullandığımız iş akışlarını, veri kartlarını, kullanıcı ekleme/çıkarma, vb. işlemlerini gerçekleştirebilmekteyiz.

Başlıkta da görüldüğü üzere veri kartında düzenleme yaparak yeni bir değişken eklemeyi ve bu değişkeni bir butona bağlamayı göreceğiz. Burada anlatılmak istenilen aslında karta eklenen bir buton sayesinde ona bağlık değişkeni aktif ya da pasif hale getirme işlemine değineceğiz. Bu işlemi belirli bir formüle bağlayarak sağlayacağız.

Peki bu işlemi nasıl sağlayacağız? Aşağıda yer alan maddeleri adım adım takip ettiğimizde sonuca ulaşacağız.

  • Öncelikle PDM yönetim paneline giriş sağlıyoruz. Burada panele giriş yaparken admin kullanıcısını tercih etmekteyiz.
  • Bu işlem veri kartında yapılacağı için, sırasıyla Kartlar > Dosya Kartları > Değişiklik yapılacak kart seçimi yapılmalı ve çalıştırılmalıdır.

  • Görüldüğü üzere mevcutta kartta iki adet değişken bulunmaktadır. Bunlar Parça Numarası ve Parça Adı’ dır. Bizlerin yapacağı burada ilgili parça için bir geçti onay kutusu eklemek ve onun altına bağlayacağımız değişken ile birlikte konu hakkında elle  ya da formüle bağlı otomatik yazı yazdırmak olacaktır.
  1. Elle müdahale edeceğimiz zaman burada yapmamız gereken görselde de görüldüğü üzere butonda bulunan Onaylı değişkenine gidilerek Varsayılan değer olarak İşaretli seçilir. Sonrasında Geçti Durumuna gidilerek varsayılan değerde Metin Değeri seçilerek altta bulunan alana ilgili kelime ya da cümle yazılabilir.
  2. Bu alanın elle doldurulmuş olması firmanız için çok sağlıklı değilse bunu belirli bir formüle bağlayarak standart hale getirebilirsiniz. Bunun için ise giriş elle yapılan işlemden farklı olan tek şey Geçti Durumu değişkeni seçilerek alt tarafa inilir ve Giriş Formülü alanına ekranda belirtilmiş şekilde formül yazılmaktadır.
    En başa butonda yer alan değişken girilir ve parantez açılarak seçili haldeyken gelmesini istediğimiz notu 1 değeri ile yazmamız gerekmektedir. Sonrasında ise onaylanmadığında gelmesini istediğimiz değeri ise 0 değeri ile belirtip formülü tamamlamamız gerekecektir.

Leave a Reply