PDM Arşiv Sunucusu Windows Kayıt Defterini Açamadı

SOLIDWORKS PDM İstemcisini ilk kez kurduktan sonra Arşiv Sunucusu’nun PDM Yönetimi’nde tanımlanması gerekir. Windows kayıt defteri arşiv sunucusu, SOLIDWORKS PDM’nin merkezi bileşenlerinden biridir. Bu sunucu, tüm tasarım verilerini ve ilgili meta verileri merkezi bir konumda saklar ve yönetir. Kullanıcılar, bu sunucuya bağlanarak verilerini kaydedebilir, güncelleyebilir ve ihtiyaç duyduklarında geri çağırabilirler. Kayıt defteri arşiv sunucusu, verilerin tutarlılığını ve güvenliğini sağlamak için gelişmiş güvenlik protokolleri ve erişim kontrol mekanizmaları kullanır.

SOLIDWORKS PDM ve Windows kayıt defteri arşiv sunucusu, birlikte çalışarak mühendislik ve tasarım süreçlerini daha etkili ve verimli hale getirir. Bu sistem, tasarım verilerinin her zaman güncel ve erişilebilir olmasını sağlar, böylece ekiplerin işbirliği yapmasını kolaylaştırır ve proje yönetimini iyileştirir.

Bir istemci bilgisayarı bir Arşiv Sunucusuna bağlandığında, oturum açmış Kullanıcının Profili, kullanıcı profilinin ‘Ekleme erişimi’ ve ‘Yönetici erişimi’ ile karşılaştırılır. Kullanıcı profili kimlik bilgileri eşleştirilemezse, kullanıcıdan PDM Arşiv Sunucusuna oturum açması istenir.

Bu alınan hata sonrasında buradan indirebileceğiniz .cvs dosyası ile aşağıda bulunan görseldeki PDM’e özgü alanların girişlerini yaparak kurulumu gerçekleştirebilmemiz mümkündür. .cvs dosyasını not defteri uygulaması ile açarak düzenleme yeteneğine sahip oluyoruz.

 

Bu belge ile yapılan işlemler sonucu kullanıcılarda alınan Windows Kayıt Defteri hatası düzenlenebilmektedir. Bu hata, şirketlerinin etki alanından bağlantısı kesilmiş istemci bilgisayarlarda sıklıkla meydana gelir. Sorun, istemci kimlik doğrulama için Windows etki alanı profili kimlik bilgilerini gönderdiğinde etki alanı denetleyicisinin yanıt vermemesinden kaynaklanır. Bu sorun, bir kullanıcı Azure Active Directory hesabı aracılığıyla Windows kullanarak oturum açmışsa da meydana gelebilir. Sorun, PDM yerel bir makine kullanıcı profili kullanılarak yüklendiğinde ve bir etki alanı ağ hesabı kullanılarak bir kasa oluşturulamadığında da meydana gelebilir.

 

Leave a Reply