ARMADAWORKS Lisans Bilgileri Okuma ve Deaktivasyonu

SOLIDWORKS’te birçok işlemlerimizde hızlanmamızı sağlayan ArmadaWorks programı bir eklenti olarak çalışır ve lisans numarası ile çalışması sağlanmaktadır. Kullanıcı bilgileri ve lisans numarası girilerek kurulumu yapılan ArmadaWorks programında “Hakkında ve Ayarlar” bölümleri bulunmaktadır.

Bu bölümlerden öncelikle lisans numarası bilgilerimize, kurulumu yapılmış versiyona, lisans bitiş tarihi ve kullanıcıların hangi pakette olduğu gösteren bilgilere ulaşmak için “Hakkında” bölümünü tuşlamamız gerekmektedir. Hakkında bölümünün sonunda yer alan www.armadaworks.net internet sitesine gittiğinizde eğitim videolarından, paket içeriklerine, güncel paket fiyatlarına ulaşabilir bizimle iletişime geçebilirsiniz.

1-ArmadaWorks Hakkında Bölümü

Kullanıcılar olarak bazı anlarda Windows sıfırlama gibi işlemler yapılması gerekmektedir. Bu gibi durumlar da lisansınızın boşta kalmaması için SOLIDWORKS’te olduğu gibi ArmadaWorks’te de lisansı Windows’a format atmadan önce lisans anahtarını yedeklemeli ve lisansı deaktif hale getirmelisiniz. Format sonrası süreçlerde kurulum kolaylığı ve hızlı ilerleme sağlamak adına bu deaktivasyon işleminin adımlarını inceleyelim.

Öncelikle SOLIDWORKS açılarak herhangi bir part dosyası açılır. Daha sonra açılan ekran da ArmadaWorks eklentisine gelinerek “Ayarlar “tuşuna tıklanır. Açılan ayarlar ekranın da sol alt köşede yer alan “Devre dışı bırak” seçeneği tıklanır.

2-ArmadaWorks Ayarlar Bölümü

Devre dışı bırak denildikten sonra gelen ekranda “Deactive” tuşuna basılarak lisans devre dışı bırakılır. Devre dışı bırakılan lisans için tekrar etkinleştirilmek istenirse iki yol vardır

Birincisi devre dışı bırakıldıktan sonra tekrar   “Ayarlar” bölümü açılır ve “Lisans etkinleştir” tuşu karşımıza çıkar bu tuşa basıldığında lisans numaranızı girip “Active” tuşu ile lisansı tekrar etkinleştirebilirsiniz.

3- ArmadaWorks Devre Dışı Bırakma ve Etkinleştirme

İkinci yol ise SOLIDWORKS kapatılarak tekrar açılır ve “ArmadaWorks Etkin Değil” uyarısı gelir ve “Tamam” denildikten sonra otomatik olarak lisans ve kullanıcı bilgileri ekranı açılır. Eğer bilgiler boş gelirse bilgiler doldurulur ve “License Key” noktalanır lisans numarası eklenerek “Ok” butonu tıklanır.  Lisanslama başarılı uyarısı alındıktan sonra SOLIDWORKS açılmaya devam edecektir.

Leave a Reply