Favori SOLIDWORKS 2016 Electrical Yenilikleri

Hepimizin bildiği gibi SOLIDWORKS 2016 her alanda birçok yeniliğiyle birlikte geldi. Mekanik tasarım yazılımları için büyük bir güncelleme yılı olan 2016’da SOLIDWORKS Electrical ürününde de hatrı sayılır geliştirmeler var. Bu makalemizde SOLIDWORKS Electrical 2016’nın bizim seçtiğimiz en favori yeniliklerine yer vereceğiz.

1) Özellikler Paneli

SOLIDWORKS Electrical görünüm olarak son versiyonlarını anımsatıyor. Arayüzün iki tarafına kenetlenebilir paneller eklememize izin veren bir geliştirme sayesinde isteğimize göre sekmeli paneller organize etmemizi sağlıyor. Aşağıdaki örnekte biz dökümanlarımızı ve sekmeli panellerimizi sağda; sembol, makro ve özellikler panelini solda kullandık. Yine aşağıdaki resimde görüleceği gibi arayüzümüze bir anasayfa ve bazı öğretici panelleri ekledik. 2016 için yeni olan özellikler paneli sadece tek tıkla proje, kitap, klasör, çizimler, sembol, tel, kablo gibi herhangi bir elemente kolay erişim sağlıyor. Daha önce bu işlemi yapmak için farenin sağ tuşuna tıkladığımızda çıkan menüden özellikleri seçip çıkan kutudan doğru sekmeyi bularak özelliği değiştiriyorduk. Eskisi ile kıyaslandığında yeni çıkan bu özelliğin hızla semboller üzerinde eş potansiyel formüller ve üretici verilerini değiştirme açısından gayet zaman kazandırıcı olduğu aşikar! Öğe seçimi üzerinde aktif olan bazı verilerin örneklerini aşağıda görebilirsiniz.

res1

res2

2) Proje Makro Oluşturma

Bir makro oluşturma yeteneği 2016’ya özgü bir şey değil! Yeni olan ise tüm sayfalara erişim ve makronun içinde kullanılan tüm bilgiyi kontrol etmek. Makrolar yeniden kullanılabilir bilgiyi kullanıcılar ve projeler arasında paylaşmanıza olanak sağlar. Bir motor kontrol tasarımınızın olduğunu ve bunun tüm projelerde kullanıldığını düşünün. Bu üç sayfanın makrosunu oluşturarak kütüphanenizde saklayabilir ve bu ortak tasarımınızın herkes tarafından erişilebilir olmasını sağlayabilirsiniz.

res3

Proje makrosu bir kez eklendikten sonra, yeni proje yapılandırmalarını eşleştirmedeki bileşenleri sürdürmek için özel kopyala özelliği seçilebilir. Bu durumda hala getirdiğimiz unsurların davranışlarını seçebiliriz. Fakat daha önce klasör, levha, konum gibi herbir elementte çalıştığımız gibi seçilen “Eylem” yeni seçenekler açacaktır. İlişkilendirme, Yeniden Adlandırma veya Yeni Mark Oluşturma gibi opsiyonlar makro devrenin bütünlüğü korumak için kullanıcıya olanak sağlayacağı gibi bir taraftan da projemiz üzerinde çalışabilmemiz için özelleştirir. Sonuç olarak, 2016’nın belirgin değişiklikleri, 2015’te yaptığımız tekrar tekrar çalışma zorunluluğunu daha basit hale getirmiştir. Tabi ki yine kompleks tasarımların yeniden kullanılabilirliğinde büyük bir zaman kazandırıyor.

res5

res4

3) Proje Alıntıları(Snapshot)

Bir Snaphot yeni revizyon endeks oluşturma gibi özel bir zamanda yapılan bir proje yedeklemedir. Bu Snapshot Manager tarafından yönetilen ve proje klasöründe gömülü tam bir arşiv olma özelliği taşır. Buradan seçili bir snapshot’ı yeni bir proje olarak düzenleyebilir ve bu revizyondan yeni bir başlangıç yapabiliriz. Bu işlem, Snapshot komutunu başlatan kullanıcı tarafından tetiklenebilir veya bir revizyon indeksi tanımlandığında ayrıca gün sayısına göre otomatikleştirilebilir. Sıklıkla kullanılan örnek projelerin başlangıç noktalarını elde etmede zaman kazandıran kullanışlı bir özellik olduğu çok açık! Siz de şemalarınızı bir temele oturtarak Snapshotlarını alabilir ve bu Snapshot üzerinde düzenleme yaparak bir sonraki kullanımınız için saklayabilirsiniz.

res6

Kaynak: cadimensions blog

armada yazılım logo_küçük

Leave a Reply