İLK HANGİ TANK DOLAR?

İLK HANGİ TANK DOLAR? SOLIDWORKS FLOW SIMULATION İLE ÇÖZÜN!

Bütün Solidworks tasarımcıları ve mühendisler eminim ki sosyal medyada bu tarz bir soruyla daha önce karşılaşmışsınızdır. Yukarıdan doldurulmaya başlanan bir sistemde ilk önce hangi tankın dolacağını çözmeye çalışmışızdır. Genelde ince bir çizgi ile kapatılmış yada altı delinmiş tankları görmedikleri için insanlar cevapları yanlış da olsa oldukça ısrarlı olmuşlardır. SOLIDWORKS Flow Simulation’ın 2018’de gelen yeni özelliğini kullanarak hangi tank önce dolacak bunu görebiliriz. Bunun için hazırlanan ve içerisinde herhangi bir tuzak bulunmayan bir sistemi kullanacağız. Eğer bunları daha önce gördüyseniz size tanıdık gelecektir. Hadi sizde deneyin ve aşağıya inmeden önce bir seçim yapın.

Şekli biraz değiştirmek ve debiyi doğru ayarlamak zorundayız. Çünkü doğru debide ve doğru çapta bir giriş ayarlamaz isek diğer kovalardan önce 1 numara dolacaktır. Bunun dışında en sonda bulunan iki kovaya da hava çıkışı için izin verdik bu sayede herhangi bir karşı basınç olmayacaktır. Cevaba geçmeden önce bu problemi çözmemizi sağlayan ve yeni gelen özellik olan “Free Surface” özelliğini size biraz tanıtayım.

Free Surface özelliği sayesinde birbirine karışmayan iki akışkanın hareketini inceleyebiliyoruz. Tıpkı suyun açık bir kanalda ya da yarı dolu bir boruda akması gibi. Gaz-Sıvı ya da Sıvı-Sıvı seçeneklerini bu özellikte kullanabilirsiniz. Fakat belirtmemiz gerekir ki faz değişimi, rotasyon, gözenekli yapı (filtre) veya fan seçenekleri şimdilik desteklenmiyor. Bu konuda daha fazla bilgi için bizi arayabilirsiniz.

Alıntıdır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir