CAD Yazılımlarında Modül Eğitimleri ile Tasarımda Nasıl Fark Yaratılır?

CAD Yazılımlarında Modül Eğitimleri ile Tasarımda Nasıl Fark Yaratılır?

Günümüz rekabetçi iş piyasasında, CAD profesyonelleri, yeni fikirler geliştirmek ve kariyerlerine de katkı sağlamak için tasarım yazılımlarını kullanabilmekle kalmıyor, onu derinlemesine öğrenip, simülasyon, ürün geliştirme, görselleştirme (montaj ve satış sunum katalogları) araçlarını da öğrenerek kendi kariyerlerine ve işlerine sahip çıkıyorlar.

Bu sayede, proje bitiminde ne ile karşılaşacağını önceden gören tasarımcılar ve üreticiler, prototip maliyetlerini önemli düzeyde azaltmış, farklı departmanlar arasındaki iletişimsizlik ortadan kalkmış, kaos ve iş kaybı olmayan karlı bir şirket yapısı oluşturulmuş oluyor.

solidworks cad education ile ilgili görsel sonucu

CAD Eğitim Programları içinde kaybolmamak için öncelikle amacına bakalım; Gerçek dünyaya yönelik tasarımları anlamak ve geliştirmek için güçlü, çekici, elle tutulacak bir yöntemler dizisi sunmak, mezun mühendis ve tasarımcıların yeniliklerle kariyerlerinde başarılı olmalarına yardımcı olmak, tasarımdan üretime giden süreçlere yönelik mantığı kavrayabilecekleri bir platform oluşturmak üzerine kurgulanmalı.

Bu kapsamlı CAD ve mühendislik geliştirme aracı, 3B yazılımın yanı sıra kapsamlı bir alıştırma ve etkileşimli bir müfredata sahip olmalı,

cad education ile ilgili görsel sonucu

Üniversitelerde de ders olarak okutulan, dünyanın en çok tercih ettiği yazılım olan SOLIDWORKS Eğitimlerine bakalım;

3D mekanik CAD, tasarım doğrulama ve veri yönetimi öğretmek için kapsamlı bir kaynaktır. SOLIDWORKS eğitimleri, öğrencilere ve araştırmacılara üretken olma işlevselliğini ve kullanım kolaylığını sunar.

Tasarımcılar, gelecek nesil mühendislik ve tasarım yeniliklerinin geliştirilmesinde hayati bir rol oynamaktadır ve SOLIDWORKS, tüm gelişim fikirlerini, kullanıcıların geri bildirimlerinden oluşturur.

Şimdi Temel olarak sunduğu eğitimlere ve çeşitlerine bakalım;

Temel Eğitim; Kullanıcı Arayüzü, Çizime Giriş, Basit Parça Modelleme, Döküm Parça Modelleme, Çoğaltma Unsurları, Döndürerek Katı Oluşturma, Kabuk ve Feder Unsurları, Düzeltmeler, Konfigürasyon, Tasarım Tablosu, Denklem, Teknik Resim Oluşturma, Temel Montaj konularını yaklaşık olarak 5 gün içinde ele alarak size genel 3 boyutlu düşünme ve bunu uygulama ortamı yaratır.

Kendinizi alanınızda geliştirmek için bir adım daha atmak isterseniz “Modül Eğitimleri” alabilirsiniz.

Sac Eğitimi, Yüzey Eğitimi, Kalıp Eğitimi, Montaj Eğitimi, Routing Eğitimi, İleri Parça Eğitimi, Statik Analiz Eğitimi olmak üzere gruplara ayrılır.

Eğitimlerin içerikleri hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz; https://www.facebook.com/armadayazilim/photos/a.235881496484431.55531.164106823661899/1629476917124875/?type=3&theater

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir